Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

La ‘fintech’ bnc10 es ven al hòlding nord-americà SNL i aconsegueix mantenir el servei

ACN Barcelona.-La fintech bnc10 ha completat l’operació de venda al holding nord-americà Synethic Neural Labs (SNL), segons ha informat el propi banc en un comunicat aquest divendres. Amb aquesta adquisició, […]

Agències 16/07/2021

ACN Barcelona.-La fintech bnc10 ha completat l’operació de venda al holding nord-americà Synethic Neural Labs (SNL), segons ha informat el propi banc en un comunicat aquest divendres. Amb aquesta adquisició, el projecte es rellançarà i prepararà un impuls per a la seva internacionalització. D’aquesta manera, bnc10 ha aconseguit mantenir el servei després de la ronda de finançament fallida l’any passat per continuar endavant el projecte i d’anunciar fa dos mesos que tancaria el 19 de juliol. El bnc10 ha confirmat als 60.000 clients podran accedir el banc amb les aplicacions mòbils “de forma indefinida” fins al llançament de la nova proposta a finals d’any. A més, han obert una llista d’espera per a tots els usuaris interessats en provar els nous productes.

SNL està format per un grup d’inversors internacionals amb experiència en tecnologia i banca, entre els quals hi ha Holberg Masson, Chris Reid, Axel Orgogozo, Raúl Sánchez, Sascha Badelt o Alvaro Gallego. El conseller delegat de bnc10, Albert Llorens, ha assegurat que estan “molt satisfets” d’iniciar aquesta “nova etapa” després que anunciessin al maig que tancarien el servei. “Durant els últims mesos hem rebut moltíssims missatges de clients demanant-nos que continuéssim endavant y no podíem fallar-los”, ha afegit. Segons Llorens, la venda a Synthetic Neutral Labs “aconsegueix harmonitzar els interessos dels clients, inversors i treballadors” perquè és “una proposta de valor ambiciosa que permetrà donar accés a qualsevol persona a productes d’inversió fins ara reservats a les grans fortunes”. Al seu torn, l’inversor Holberg Masson, destaca les “sinèrgies” creades gràcies a l’adquisició del neobanc català que permetran “acostar la inversió al gran públic”, en un moment en què “la inversió en criptoactius continua sent complicada i genera molta desconfiança”. “La nostra ambició és utilitzar la intel·ligència artificial més pionera per compensar la volatilitat d’aquest tipus de productes”, ha afegit. En la mateixa línia, Sascha Badelt apunta que la integració de bnc10 reforça l’objectiu de SNL d’oferir “el millor producte digital de gestió de la riquesa del mercat”. SNL és propietària de Quants United, una fàbrica de robots basats en intel·ligència artificial, automatització i anàlisis de dades per la gestió de productes d’inversió.