Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La filial sueca de Reig Jofre fabricarà en exclusiva un medicament per tractar el Parkison

ACN Barcelona.-La filial sueca de la companyia farmacèutica Reig Jofre, Bioglan, ha firmat un acord amb Lobsor Pharmaceuticals per la fabricació en exclusiva de Lecigon, un medicament per tractar el […]

Agències 02/10/2019

ACN Barcelona.-La filial sueca de la companyia farmacèutica Reig Jofre, Bioglan, ha firmat un acord amb Lobsor Pharmaceuticals per la fabricació en exclusiva de Lecigon, un medicament per tractar el Parkinson en una etapa avançada. Bioglan és el centre encarregat del desenvolupament i producció de semisòlids de la companyia catalana i dóna feina a un centenar de persones a Malmo. L’acord implica l’expansió de les instal·lacions de la filial per adequar els sistemes de qualitat i atendre les necessitats productives dels laboratoris Lobsor. En total, la inversió dedicada a instal·lar una quarta línia de producció semisòlida ascendeix a un milió d’euros. La fabricació comercial es portarà a terme a partir del segon trimestre de 2020.

En declaracions recollides en un comunicat, el conseller delegat de Bioglan, Simon Björklund, assegura que Lecigon es un medicament que marcarà “una gran diferència” amb els pacients amb malalties de Parkinson avançades. D’altra banda, Ulf Rosen, conseller delegat de Lobsor Pharmaceuticals, ha assegurat que Bioglan compleix amb tots els requisits per encarregar-se de la fabricació comercial de Lecigon. “És suficientment gran com a per proporcionar recursos altament escalables i amb un enfocament empresarial de ‘poder fer'”, ha dit.