Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La filial d’Abertis Emovis gestionarà peatges sense barreres a Puerto Rico i Qatar

ACN Barcelona.-La filial d’Abertis dedicada a solucions de mobilitat basades en el peatge sense barreres, Emovis, s’ha adjudicat un contracte de peatge dinàmic en dues autopistes a Puerto Rico, un […]

Avatar
Agències 02/12/2020

ACN Barcelona.-La filial d’Abertis dedicada a solucions de mobilitat basades en el peatge sense barreres, Emovis, s’ha adjudicat un contracte de peatge dinàmic en dues autopistes a Puerto Rico, un sistema “pioner” que permet millorar el trànsit i reduir la sinistralitat i la contaminació, segons ha informat la companyia en un comunicat. El procés consistirà en la instal·lació de pòrtics de peatge electrònic sense barreres en els carrils de peatge dinàmic de les autopistes PR-52 i PR-18. Mitjançant algoritmes basats en el trànsit, el sistema calcula en temps real el preu del peatge en funció del nivell de congestió i permet que els usuaris decideixin si entren a l’autopista o no.

Aquest projecte permetrà un estalvi de temps de fins a 30 minuts per als usuaris de l’autopista, i de prop de 15 minuts pels que circulen per altres vies, ja que també contribueix a descongestionar els carrils convencionals, assenyala la companyia. L’operació representa un nou pas pel grup en el mercat americà, després de la compra valorada en 1.000 milions d’euros de la concessió de l’autopista de peatge Elizabeth River Crossings a Virgínia, als Estats Units.D’altra banda, Emovis també s’ha adjudicat un contracte per operar un peatge urbà a Doha, el primer projecte de la filial d’Abertis l’Orient Mitjà. En concret, haurà de dissenyar i operar un sistema de peatge electrònic a l’autopista Doha Expressway, la principal via de la capital de Qatar. Es tracta de la primera via de país a tenir un peatge sense barreres, dins el pla de desenvolupament d’infraestructures impulsat pel país amb vista a millorar la mobilitat abans de 2030. Aquest sistema permetrà als usuaris fer viatges més ràpids, còmodes i segurs, així com reduir les emissions de CO2, indica l’empresa.Emovis és la filial d’Abertis dedicada al desenvolupament i gestió de tecnologia i serveis d’informació per oferir solucions de peatge electrònic i mobilitat intel·ligent. Compta amb prop de 700 empleats repartits en 6 països i opera peatges electrònics en països com els Estats Units, Regne Unit, Irlanda, Puerto Rico o el Canadà.