Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

La Filharmònica de Sant Petersburg, l’Orchestre de la Suisse Romande i l’Academy of St. Martin, al BCN Clàssics

ACN Barcelona.-La sisena temporada del BCN Clàssics, que tindrà lloc del novembre al maig al Palau de la Música i a L’Auditori, recuperarà l’activitat habitual amb una programació de vuit […]

Avatar
Agències 17/06/2021

ACN Barcelona.-La sisena temporada del BCN Clàssics, que tindrà lloc del novembre al maig al Palau de la Música i a L’Auditori, recuperarà l’activitat habitual amb una programació de vuit concerts d’orquestres i solistes internacionals que interpretaran grans obres del repertori clàssic i peces del patrimoni català. El cicle inclou en la programació les centenàries Filharmònica de Sant Petersburg i Orchestre de la Suisse Romamde, dirigides pels seus titulars Yuri Temirkanov i Jonathan Nott, així com l’Orquestra Simfònica de Ràdio Viena, sota la batuta de Marin Alsop. La temporada també comptarà amb orquestres com l’Academy of St. Martin in The Fields, liderada per la violinista Júlia Fisher, i els Virtuosos de Moscou, amb Vladimir Spivakov al violí.

Per la seva banda, la formació La Grande Chapelle i l’Escolania de Montserrat, sota la batuta del mestre Albert Recasens, oferiran un concert coproduït conjuntament amb el cicle Palau Bach.Pel que fa als solistes, BCN Clàssics aposta de nou pel consagrat pianista Evgeny Kissin després de l’èxit de públic i crítica obtingut en els seus darrers concerts, que oferirà un recital a L’Auditori amb obres de Bach, Mozart, Beethoven i Chopin. També presentarà, per primer cop a Barcelona, el recital del prestigiós Denis Matsuev, que desplegarà el seu potencial al piano amb obres de Haydn, Schumann, Chopin, Schubert i Stravinski al Palau de la Música.El trio de pianistes el tanca Behzod Abduraimov, que interpretarà el Concert per a piano núm. 2 de Rakhmàmimov amb la Fiharmònica de Sant Petersburg. D’altra banda, el reputat flautista Emmanuel Pahud interpretarà el Concert per a flauta en Sol major de Mozart amb l’Orchestre de la Suisse Romande i el violoncelista Kian Soltani farà lluïr el Concert per a violoncel en La menor de Schumann. Entre les obres que es podran gaudir a la sisena temporada de BCN Clàssics també destaquen la Simfonia núm. 5 de Mahler, la Simfonia núm. 7 de Dóvrak, la Serenata per a cordes de Txaikovski i la Simfonia per a orquestra de corda de Xostakóvitx, al costat d’altres treballs de Bach, Beethoven, Mozart, Chopin, Bizet, Haydn, Schubert, Schumann o Stravinski. Pel que fa al repertori d’autors catalans, destaquen la Missa Scala Aretina de Francec Valls i Tres reflexos sobre una pastoral d’hivern de Xavier Montsalvatge. Paral·lelament al cicle BCN Clàssics, la temporada 2021-2022 també es programaran un conjunt de concerts de petit format, amb intèrprets de proximitat i obres de recuperació patrimonial, sota la marca BCN Clàssics Km 0. Els preus de les entrades de la sisena temporada de BCN Clàssics oscil·len entre els 18 i els 122 euros. Per tal de fidelitzar el públic s’oferiran tres modalitats d’abonaments.