Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

La ficció britànica ‘Good Thanks, You?’, de Molly Manning, guanyadora del Brain Film Fest 2021

ACN Barcelona.-La ficció britànica ‘Good Thanks, You?’, dirigida per Molly Manning, ha estat la guanyadora de l’11è Premi Solé Tura del Brain Film Fest 2021. El documental ‘Cuando no esté […]

Avatar
Agències 21/03/2021

ACN Barcelona.-La ficció britànica ‘Good Thanks, You?’, dirigida per Molly Manning, ha estat la guanyadora de l’11è Premi Solé Tura del Brain Film Fest 2021. El documental ‘Cuando no esté Lola’, dirigit per Cristina Orosa i Beatriz Romero, ha obtingut el segon premi i 1.000 euros, mentre que l’animació moldava ‘Of’, de Vlad Bolgarin, ha estat guardonada amb el tercer premi i 500 euros. El festival s’ha centrat principalment en l’impacte de la pandèmia de covid-19 en la salut mental de la població. El Premi Solé Tura reconeix els millors curtmetratges sobre el cervell i la ment, i aquest 2021 s’hi havien presentat 21 curts seleccionats entre 252 candidatures procedents de diversos països com Espanya, EUA, Moldàvia, Bèlgica o Mèxic.

“Els curts d’enguany han mostrat enfocaments molt diferents sobre el funcionament del cervell. Curts d’animació, documentals o ficció que ens han impressionat molt per la seva qualitat i per com han abordat de manera molt valenta problemàtiques molt doloroses”, ha destacat Albert Solé, director artístic del Brain Film Fest. La guanyadora, ‘Good Thanks, You?’, mostra els processos d’allò viscut, recordat i oblidat. El jurat ha valorat “la inquietud que genera, ja que és tan important el que es diu com el que no es diu, per una interpretació brillant i per la capacitat de suggerir sense accentuar”. Per la seva banda, el documental ‘Cuando no esté Lola’ narra la història d’en José i la Lola. El curt tracta la sensibilitat i el respecte envers una patologia minoritària, i s’ha valorat com demostra la capacitat del cervell humà per crear noves maneres de comunicar malgrat les limitacions, i per com l’amor crea una dependència sense que quedi clar on comença i on acaba. I la moldava ‘Of’ és un relat en blanc i negre, que evoluciona cap al color, d’una condició molt extensa que convida a passar del retrat d’una rutina grisa a un final lluminós.El jurat del Brain Film Fest 2021 ha estat format per l’actor i director Alex Brendemühl, l’escriptora de cinema Violeta Kovacsics, el fotògraf Rafa Badia i la psicòloga Eulàlia Vives. Cerval, millor microcurt per votació popularEl microcurt de l’alabesa Penélope Castillo, ‘Cerval’, ha estat el guanyador del Premi del Públic per a Microcurts Online, escollit per votació a la web del festival entre 8 microcurts. Cerval ha obtingut 232 vots, dels més de 800 vots totals. El film ens descriu en menys de dos minuts la situació d’una guardonada davant d’un important concurs de fotografia que, en no sentir-se mereixedora del premi, dubta si assistir a la gala de premiats.Format híbrid per primera vegada i 800 visites onlineEl festival s’ha celebrat per primera vegada presencialment en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i en versió online. A través Filmin, s’han pogut veure una selecció de pel·lícules (tant curts com llargmetratges de ficció i documentals) sobre el cervell, les seves condicions i els seus misteris, i també s’han pogut seguir en directe les taules rodones i post-screenings a través de la pàgina web del Festival. El festival ha tingut més de 800 visites online i quasi totes les sessions presencials han estat completes.”Tot i que sóc defensor de la presencialitat, sabem que el futur serà necessàriament híbrid, així que seguirem apostat per aquest format. Aquest any hem arribat a un públic més jove, això ens demostra que l’únic festival del món dedicat al cervell encara té molts segments als que poder expandir-se”, ha conclòs Solé.