Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La Festa Verdaguer aposta per la presencialitat i organitza una trentena d’actes entre el 14 de maig i el 10 de juny

ACN Folgueroles.-La Fundació Jacint Verdaguer, l’Ajuntament de Folgueroles, l’Associació Amics de Verdaguer i el Museu d’Història de Barcelona han presentat aquest dimecres el programa d’actes de la Festa Verdaguer 2021, […]

Avatar
Agències 05/05/2021

ACN Folgueroles.-La Fundació Jacint Verdaguer, l’Ajuntament de Folgueroles, l’Associació Amics de Verdaguer i el Museu d’Història de Barcelona han presentat aquest dimecres el programa d’actes de la Festa Verdaguer 2021, que se celebrarà durant tot un mes –del 14 de maig al 10 de juny- i aplegarà més d’una trentena d’actes entre espectacles, conferències, rutes literàries, concerts i actes populars. Els organitzadors han apuntat que es fusionaran actes amb un fort arrelament popular, com l’Arbre de Maig o els Ballets de Folgueroles, amb els actes d’homenatge al poeta davant del Pedró i propostes culturals on destaca la presentació del llibre ‘Primavera’, una reedició del volum ‘La Pomerola. Primavera’ (Verdaguer Edicions, 2013).

L’alcalde de Folgueroles i president de la Fundació, Xevi Roviró, ha remarcat la importància de tornar a celebrar “una Festa Verdaguer com toca”, fent referència al caràcter eminentment popular de la celebració i també d’homenatge i record al poeta. Per la seva banda, Carme Torrents, presidenta d’Amics de Verdaguer i regidora de Cultura de l’Ajuntament de Folgueroles ha posat en valor “el sentiment de col·lectivitat que neix al voltant de la Festa Verdaguer” i ha fet èmfasi en la responsabilitat que tenen les institucions i el poble de Folgueroles de donar veu i preservar tant la figura de Verdaguer com la de la també poetessa folguerolenca Anna Dodas.Al seu torn Jordina Boix, directora de la Casa Museu Verdaguer, ha destacat la importància que té aquest any “reprendre” la Festa Verdaguer, entenent-ho com “una retrobada al voltant de la paraula i del poeta”. I ha explicat la imatge del cartell d’aquesta edició, que és la representació d’una branca de pomera florida, com a metàfora de la primavera, el ‘pomeró florit’ de Verdaguer, fil conductor del poema llarg ‘Primavera’. Segons ha explicat Boix, l’aparició d’un nou manuscrit ha portat a la reedició del volum ‘La Pomerola. Primavera’ (Verdaguer Edicions, 2013), que es presenta ara en 2a edició revisada amb el títol definitiu de ‘Primavera’.Altres actes que se celebraran en el marc de la festa són, per exemple, la proposta ‘Flors del Desvari’, que arriba enguany a la dotzena edició amb una aposta per la creació poètica i musical en una ‘jam session’ de música i paraula a l’espai emblemàtic de La Damunt. També se celebrarà el Mercat de Llibre Vell de poesia (16 de maig) on es farà la renovació de la tradicional ofrena floral. El mateix dia 16 tindrà lloc el concert ‘Verdaguer, 175 anys’, a càrrec del CordHomes d’Osona, sota la direcció de Pere-Mateu Xiberta. Es tracta d’una producció de la Fundació Verdaguer que fa un recorregut per la trajectòria artística i vital del poeta i que comptarà amb la veu de la rapsoda Blanca-Llum Vidal i la pianista Núria Serrat. Un punt de trobada entre les activitats programades a Folgueroles i a Barcelona són les rutes literàries ‘Verdaguer i la música’. Altres activitats que es faran a Barcelona són el concert ‘Barcelona, Verdaguer i el flamenc’ i el recital ‘T’obro la meva veu sota dels núvols. Poemes de Felícia Fuster’, en el marc del programa Poesia als Parcs.