Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023

La Federació Plataforma Trans denuncia el retard en la tramitació de la llei trans i veu manca de “voluntat política”

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La Federació Plataforma Trans ha denunciat el retard en la tramitació de la llei trans i ha criticat “manca de voluntat política” del govern espanyol. El Consell de Ministres va aprovar la norma en primera volta a finals de juny. La presidenta de la Federació Plataforma Trans, Mar Cambrollé, ha lamentat que d’això ja fa vuit mesos. “Si hi ha voluntat política, es tramita qualsevol llei en dos mesos”, ha dit Cambrollé en una compareixença al Congrés aquest dimarts a la qual han assistit diputats d’Unides Podem, ERC, EH Bildu, JxCat, la CUP, Més País, Nova Canàries i Compromís per donar suport al col·lectiu.

Cambrollé ha reclamat que de cara al juny la llei trans torni a passar pel Consell de Ministres en segona volta i ha avisat que és una “irresponsabilitat política” retardar l’aprovació del text, que considera “insuficient”.

Publicitat

La Federació Plataforma Trans ha denunciat que la violència contra el col·lectiu va en augment i que la norma que reconegui els drets del col·lectiu “és una de les assignatures pendents” de la democràcia espanyola.

Cambrollé també ha explicat que el PSOE no ha contestat les seves peticions per reunir-se amb ells, però ha agraït el suport dels partits que han assistit a la seva compareixença.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió