Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

La Federació de Gremis d’Instal·ladors pretén liderar la transició energètica i augmentar la captació de talent jove

ACN Barcelona.-La Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya (FEGiCAT) pretén liderar la transició energètica i augmentar la captació de talent jove en els pròxims anys. Aquests són els reptes del […]

Avatar
Agències 12/05/2021

ACN Barcelona.-La Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya (FEGiCAT) pretén liderar la transició energètica i augmentar la captació de talent jove en els pròxims anys. Aquests són els reptes del president de l’entitat, Jaume Alcaide, per la nova legislatura després de renovar el càrrec en les eleccions telemàtiques del 27 d’abril. FEGiCAT també s’ha marcat com a objectiu assolir una representació del 100% dels gremis instal·ladors de Catalunya, un cop consolidada la fusió entre l’Associació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya (AGIC) i la Federació Catalana d’Instal·ladors (FERCA) el 2017.

Així mateix, FEGiCAT treballarà per crear una única federació espanyola, que aglutini la Confederació Nacional d’Associacions d’Instal·ladors i Fluïts (CONAIF) i la Federació Nacional d’Empreses Elèctriques i Telecomunicacions d’Espanya (FENIE). Un altre repte “ineludible” de la federació és el lideratge en el procés de transició energètica. En aquest sentit, FEGiCAT ha treballat en la creació de la campanya ‘moment solar’ per implantar energia fotovoltaica a tots els municipis de Catalunya, així com donar eines i formació a totes les empreses instal·ladores del territori. Alcaide també ha marcat com a objectiu prioritari la captació de talent jove per donar resposta a la manca de personal tècnic i d’operaris. En aquest sentit, FEGiCAT ha proposat liderar l’Escola de Formació de Catalunya i crear una nova generació d’operaris i tècnics que cobreixin les necessitats actuals de les empreses instal·ladores. Els canvis en la Junta Directiva i el Comitè ExecutiuLes eleccions de la Junta Directiva de FEGiCAT es van dur a terme el 27 d’abril de manera telemàtica, amb una participació del 95% per part dels vint gremis que formen la federació. Alcaide va renovar la presidència per unanimitat. El Comitè Executiu també s’ha renovat amb la incorporació d’Àngela Batlle com a tresorera, Núria Castro com a secretària i Enric Fraile, Francisco Grau, José Berral i Enric Llorens com a vocals. Les vicepresidències primera i segona han estat assignades a Joan M. Garcia i Alfredo Martínez – Sabadell, respectivament. Èric Martí i Fernando Maldonado han renovat com a vocals.