Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

La Federació de Gremis de l’Estat reivindica l’expansió de les llengües cooficials en la inauguració de la fira Liber

ACN Barcelona – El president de la Federació de Gremis d’Editors de l’Estat, Daniel Fernández, ha reivindicat aquest dimarts la tasca de la indústria del llibre en l’expansió de la […]

Agències 04/10/2022

ACN Barcelona – El president de la Federació de Gremis d’Editors de l’Estat, Daniel Fernández, ha reivindicat aquest dimarts la tasca de la indústria del llibre en l’expansió de la cultura, l’espanyol i les llengües cooficials de l’Estat com el català. Durant la inauguració de la Fira Internacional del Llibre Liber 2022 que acull Fira de Barcelona des d’aquest dimecres fins divendres, Fernández ha reclamat el suport del conjunt de les administracions públiques perquè la tasca es pugui desenvolupar en qualsevol de les fires i arreu del món. En nom del sector editorial, ha demanat formar part dels projectes estratègics de recuperació i transformació econòmica per la promoció i difusió de les llengües.

Des del Gremi d’Editors de l’Estat han recordat que la presència del llibre espanyol al món suma més de 42 multinacionals amb 177 filials, tant a Amèrica com a Europa. “El comerç exterior de llibres a Espanya representa un 3,20% de tot el comerç mundial del llibre”, ha apuntat. Fernández ha subratllat la importància de fires com la Liber o la de Frankfurt perquè actuen com un instrument de suport a la internacionalització del sector.

Amb la participació de prop de 300 expositors de 12 països, entre ells Colòmbia com a convidat d’honor, Liber arrenca aquest dimecres a Barcelona la quarantena edició com una plataforma d’internacionalització del llibre. Del 5 al 7 d’octubre, Fira de Barcelona reunirà trobades comercials entre representants de més de 60 països.