Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

La FECASARM diu que els ajuts a l’oci nocturn “no arriben a cobrir ni un 1% de les pèrdues” del sector

ACN Barcelona.-La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha assegurat aquest divendres que els nous ajuts al sector de l’oci nocturn són benvinguts però “no arriben a […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN Barcelona.-La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha assegurat aquest divendres que els nous ajuts al sector de l’oci nocturn són benvinguts però “no arriben a cobrir ni l’1% de les pèrdues” sofertes. En un comunicat, la FECASARM destaca “molt positivament l’esforç” del departament d’Empresa, que apuja en 5.000 euros els ajuts als locals que fins ara n’havien 10.000, i en 15.000 als que n’havien cobrat 20.000. “Tot i així, aquests ajuts són del tot insuficients si tenim en compte la durada i la duresa de les restriccions”, afirma la patronal de l’oci nocturn, que recorda que un de cada tres locals tampoc hi pot accedir perquè té deutes amb l’Estat o la Generalitat.

“Després de que la gran majoria dels locals del sector acumulin 11 mesos sense facturar ni un sol euro i amb moltíssimes despeses i deutes acumulats, és molt difícil que puguin estar al corrent de les seves obligacions amb Hisenda i la Seguretat Social”, ha destacat el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas. Segons ha dit, això “és culpa exclusiva de l’administració i, en especial, de l’Estat, per no haver aportat ajuts directes als locals en base a la seva facturació o contribució de l’exercici del 2019·, ha indicat. Boadas també lamenta que el govern espanyol “no ha accedit a suspendre o ajornar els tributs ni les cotitzacions corresponents a l’exercici 2020, el que ha ofegat financerament a moltes empreses que, fins i tot, es troben embargades”. De fet, la FECASARM calcula que dues de cada tres empreses del sector estan abocades al concurs de creditors, i reclama allargar fins al 30 de juny la data límit per presentar-los, ara situada al 14 de març.