Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

La FAVB veu “inacceptable” mantenir les llicències de terrasses atorgades per la covid i denuncia “excessos” del sector

ACN Barcelona.-La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) veu “inacceptable” que el consistori vulgui mantenir sense debatre-ho les llicències de terrasses atorgades durant la pandèmia. Són 3.129 tant per a […]

Agències 11/06/2021

ACN Barcelona.-La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) veu “inacceptable” que el consistori vulgui mantenir sense debatre-ho les llicències de terrasses atorgades durant la pandèmia. Són 3.129 tant per a noves terrasses com per a ampliacions. En un comunicat, la FAVB considera que aquesta decisió comporta una “massificació” de l’espai públic i, si bé veien bé facilitar un espai complementari a la restauració arran de la covid-19, ara denuncien “abusos” i “excessos” del sector. A més, acusa l’Ajuntament de no fer inspeccions. La FAVB reclama crear un registre accessible del nombre de taules de què disposa cada establiment; un procés “exhaustiu” d’inspeccions i “reconduir o anul·lar l’anunci de la conversió en definitives” de les llicències.

Els veïns parlen d’un desgavell “monumental” i d’un ús “inadequat” dels nous espais senyalitzats als vials. Com a exemples, parlen de taules, bidons i prestatgeries a la façana dels edificis; paraments que “semblen edificacions fixes” i “invasió de taules a la vorera duplicant o triplicant les legalment concedides”. També asseguren que a les terrasses no es garanteixen les distàncies de seguretat: “S’ha acordat ampliar l’espai per poder separar taules i el que ha passat és que simplement hi han col·locat el doble de taules i sense distàncies”. La FAVB demana també homologar els dissenys dels nous prototips de terrasses destinats a substituir els espais provisionals actuals delimitats per blocs New Jersey; aprovar criteris de decreixement en barris i carrers de districtes com Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc o el Poblenou; recuperar i actualitzar l’aplicació de taxes sobre terrasses suspeses arran de la pandèmia; que els veïns siguin interlocutors del govern municipal per tractar aquestes qüestions i que el consistori reconegui els efectes que les terrasses tenen sobre la contaminació acústica, sobretot en horaris nocturns.