Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

La FAVB demana que hi hagi recursos i personal als CAP per garantir l’assistència presencial

ACN Barcelona.-La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona ha exigit aquest dimecres que hi hagi recursos i personal als CAP per garantir l’assistència presencial. L’entitat lamenta que es continuïn restringint […]

Agències 23/09/2020

ACN Barcelona.-La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona ha exigit aquest dimecres que hi hagi recursos i personal als CAP per garantir l’assistència presencial. L’entitat lamenta que es continuïn restringint les visites presencials mesos després de la finalització de l’estat d’alarma. “Es vulneren drets fonamentals com l’accés al professional de referència al·legant temes de seguretat quan altres dispositius no tenen aquestes mesures de protecció”, apunta la FAVB, que recorda que les empreses funcionen, el transport públic i les escoles també. “Com s’explica que les persones amb cita prèvia no puguin estar degudament espaiades en una sala d’espera i no puguin ser ateses pel professional que correspongui?”, pregunta.

Segons la FAVB, aquesta pràctica vulnera el dret a ser atesos per l’atenció primària que, teòricament, és la porta d’entrada al sistema. També a contactar i parlar directament amb els professionals sanitaris de referència que cadascú té assignats, i també a la intimitat, perquè s’explica la situació personal a algú que no es coneix. L’entitat critica també que es destinin diners públics per a rastrejadors quan la feina “la fa majoritàriament l’atenció primària” i que s’anunciï “a bombo i plateret la construcció de cinc hospitals de fireta”.