Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

La FAVB creu “urgent” regular els usos de l’Eixample i veu amb “molta preocupació” un possible bloqueig institucional

ACN Barcelona – La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) ha considerat “urgent” regular els usos de l’Eixample a través d’un pla específic, i veu “amb molta preocupació” el possible […]

Agències 31/01/2023

ACN Barcelona – La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) ha considerat “urgent” regular els usos de l’Eixample a través d’un pla específic, i veu “amb molta preocupació” el possible bloqueig institucional al qual es va obrir la porta el 27 de gener, quan es va retirar del ple l’aprovació de la mesura per la manca d’acord entre els diferents partits. La FAVB considera que aquesta és una matèria “extremadament sensible i urgent” i opina que a l’Eixample ja s’arriba “tard” en molts aspectes, per la qual cosa creu “imprescindible” regular “més estrictament” la concessió de llicències d’activitats per evitar “monocultius” que “es van estenent com una taca d’oli”.

“Posar ordre no és frenar l’activitat econòmica, sinó tot el contrari, garantir que aquesta es desenvolupi de forma equilibrada”, afirma la FAVB en un comunicat, on subratlla que a la ciutat hi ha “exemples” del que passa si no es prenen mesures en aquest sentit, “com el del carrer d’Enric Granados, que ja s’estén per Aribau i altres”. El text afegeix: “Amb 3.300 bars i restaurants a l’Eixample, no creieu que s’ha de limitar el creixement, orientant-lo exclusivament cap als pocs carrers encara no saturats?”.

Per tot plegat, i “amb tota la contundència”, la FAVB reclama un ple extraordinari per superar el “bloqueig institucional” i veu amb bons ulls les “aportacions que es facin per desencallar el conflicte”, com ara la “tercera via” presentada per ERC, una disposició addicional al pla que regularia una avaluació anual en funció dels resultats obtinguts.

En tot cas, la federació veïnal considera “indispensable” que es mantingui la regulació ja aprovada a zones “tan tensionades” com la del barri de Sant Antoni i els entorns del carrer Girona, “que han funcionat raonablement bé i eren de mínims”.