Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

La farmacèutica japonesa AGC invertirà 90 MEUR en l’ampliació de la fàbrica de Malgrat de Mar

ACN Malgrat de Mar – L’empresa farmacèutica japonesa AGC Pharma Chemicals ha anunciat una inversió de 90 MEUR per ampliar les instal·lacions de Malgrat de Mar (Maresme). La nova planta […]

Agències 12/04/2022

ACN Malgrat de Mar – L’empresa farmacèutica japonesa AGC Pharma Chemicals ha anunciat una inversió de 90 MEUR per ampliar les instal·lacions de Malgrat de Mar (Maresme). La nova planta tindrà 7.500 metres quadrats i entrarà en funcionament el 2024. Amb la seva posada en marxa, la companyia, dedicada a la fabricació de principis actius farmacèutics, podrà incrementar un 30% la seva capacitat de producció. AGC va establir-se al Maresme el 2019, amb l’adquisició de l’antiga planta de la farmacèutica alemanya Boehringer Ingelheim, i actualment compta amb 330 treballadors a la seu de Malgrat de Mar. Per a la nova planta preveu incorporar un centenar més de treballadors qualificats del sector químic.

L’anunci l’ha fet el CEO d’AGC Pharma Chemicals Europe, Akihiro Kadokura, durant una visita a les instal·lacions del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. Kadokura afirma que és un “plaer” portar a la planta catalana “la tecnologia més moderna” del sector, que incorporarà reactors d’entre 1,5 i 7,5 metres cúbics per produir més volum de principis actius farmacèutics.

En aquest sentit, el CEO de la farmacèutica ha destacat el potencial i el “talent” que hi ha a Catalunya per a la indústria química i farmacèutica i celebra poder establir nous “ponts” amb el Japó per fer créixer l’economia. La inversió que s’ha anunciat aquest dimarts, de fet, s’afegeix a la recent ampliació del laboratori d’R+D de l’empresa a la seu catalana.

El conseller Torrent ha agraït “l’aposta” de la companyia perquè “reforça” el projecte a la vegada que posiciona Catalunya a nivell global en un sector estratègic. “Serà clau en el futur perquè respon a un dels grans reptes de la nostra societat i des del punt de vista de generació de llocs de treball és molt important”, resumeix el conseller.

El Departament que dirigeix Torrent destaca que l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, a través de la unitat de captació d’inversions estrangeres, per al seu projecte d’expansió. Arreu del món, AGC compta amb més de 55.000 treballadors i la facturació anual supera els 12.700 MEUR. Aquesta és una de les 270 filials d’empreses japoneses amb seu a Catalunya.