Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La farmacèutica Esteve i l’Hospital del Mar desenvoluparan un assaig clínic per tractar pacients amb la covid-19

ACN Barcelona.-La farmacèutica Esteve i l’Hospital del Mar, juntament amb la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, desenvoluparan un assaig clínic per al tractament precoç de pacients que tinguin la covid-19 […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN Barcelona.-La farmacèutica Esteve i l’Hospital del Mar, juntament amb la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, desenvoluparan un assaig clínic per al tractament precoç de pacients que tinguin la covid-19 i que presentin símptomes lleus. Segons han informat en un comunicat conjunt, el centre hospitalari promourà l’assaig clínic de fase 2 del compost E-52862, un antiviral desenvolupat per Esteve que prevé el deteriorament clínic del pacient. La participació en l’estudi serà voluntària i els pacients es dividiran en dos grups: un d’ells rebrà dosis diàries del medicament durant 14 dies, mentre que la resta rebrà un placebo per determinar si la càrrega viral de SARS-CoV-2 disminueix.

Segons els encarregats de l’estudi, una menor càrrega viral podria prevenir les complicacions derivades de la covid-19. Per altra banda, l’assaig també servirà per monitorar l’evolució dels símptomes de la covid-19 i la necessitat d’hospitalització dels pacients, així com la seguretat del tractament.