Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

La família de Brian Ríos considera “insuficients i inacceptables ” les explicacions del Govern sobre la seva mort

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els familiars de Brian Ríos consideren “insuficients i inacceptables” les explicacions del Departament de Salut i el d’Interior sobre la seva mort. En roda de premsa des del Parlament, l’advocada del cas, Elisabet Garcia, ha assegurat que la mort del jove “era evitable” i que cal “esclarir els fets” de la matinada del 21 d’agost de l’any passat. Brian Ríos, de 28 anys, va ser detingut per la Policia Local i va acabar morint sota custòdia als calabossos dels Mossos d’Esquadra de Rubí. Els familiars de la víctima denuncien que hi ha “moltes incògnites per resoldre” i per això apel·len a la ciutadania per trobar testimonis. “Volem que es faci justícia i que serveixi com a precedent perquè cap família hagi de patir aquest dolor”, han reblat.

Els familiars de la víctima han atès els mitjans després d’una reunió amb diferents grups parlamentaris, que han valorat com a “positiva”, però amb una “falta de representativitat”. “Hi ha un espai d’escolta, però seguim sense tenir respostes”, ha dit Garcia. L’advocada del cas ha insistit que van formular unes preguntes al Govern el passat octubre, a través de la CUP, però que les respostes evidencien “un silenci institucional”.

Publicitat

Brian Ríos va ser detingut per la Policia Local de Rubí per delictes d’amenaces, injúries, resistència i atemptat contra l’autoritat. Els agents el van traslladar al CAP Rubí, on li van administrar dosis d’un sedant i un antipsicòtic, ja que, segons fonts policials, mostrava un “estat d’embriaguesa greu”. Segons la família, el jove va sortir del centre mèdic “en cadira de rodes i situació de semi inconsciència”. “No estava en condicions aptes per haver estat donat d’alta i els calabossos no eren el lloc adient per fer un seguiment mèdic”, lamenta Garcia. Segons va destapar La Directa, el jove va morir hores més tard sota custòdia policial.

Actualment, el cas es troba sota sobreseïment provisional, però la família demanarà al jutjat la reobertura de les diligències d’investigació. En la mateixa línia, la plataforma que dona suport al cas, ‘Justícia per Brian Ríos’ ha demanat als grups parlamentaris que “s’involucrin en les morts sota custòdia” i “evitin el silenci”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió