Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

La Fageda d’en Jordà es torna a omplir de visitants, però sense grans aglomeracions

ACN Santa Pau.-La Fageda d’en Jordà s’ha tornat a omplir de persones en aquest primer cap de setmana sense confinament comarcal. Tot i l’arribada de molts visitants no hi ha […]

Agències 20/03/2021

ACN Santa Pau.-La Fageda d’en Jordà s’ha tornat a omplir de persones en aquest primer cap de setmana sense confinament comarcal. Tot i l’arribada de molts visitants no hi ha hagut aglomeracions importants, un fet que satisfà l’Ajuntament de Santa Pau (Garrotxa) que reconeix que estaven “preocupats” davant l’obertura. El seu alcalde, Josep Company, posa en valor el fet que no s’hagin repetit imatges de grans aglomeracions i espera que aquesta sigui la tònica, fins i tot després de la pandèmia. Amb tot, els aparcaments públics de la Fageda s’han tornat a omplir de vehicles des de primera hora del matí. Els Mossos d’Esquadra han fet controls a l’entrada dels parcs naturals per certificar que a dins el cotxe hi viatjaven els integrants d’una sola bombolla.

Una de les propostes que va posar sobre la taula Companys va ser la de visitar amb cita prèvia la Fageda. Companys assegura que la mesura serviria per “moderar” el nombre de persones i això seria “bo per a tothom”. “La gent que ve a veure’ns i es troba amb cues a Bracons i no trobes la tranquil·litat que busques, crec que tampoc ha de ser agradable per a ells arribar i trobar la mateixa tensió de gent o no poder aparcar”, remarca.El batlle assenyala que el que s’hauria d’aconseguir és “una afluència mesurada”. Això seria bo pel territori segons Companys perquè permetria “allargar la temporada” i per tant no es concentraria tot en moments concrets de l’any “on és impossible trobar lloc per deixar el cotxe”. En relació als restaurants, Companys considera que l’acumulació de gent fa que hagin de fer molts torns amb tensió i molta gent no acaba menjant. “Un repartiment més moderat durant l’any, crec que també seria bo per a l’hostaleria”, remarca.Amb tot, l’alcalde de Santa Pau deixa clar que són un municipi turístic i que cal recolzar la restauració i els hotels perquè “ho han passat molt malament” arran del tancament per la pandèmia. “El que hem de fer és arribar a un punt d’equilibri i intentar desestacionalitzar l’espai. La Fageda és maca tot l’any”, conclou.