Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La FAES d’Aznar critica que “un català socialista amenaci amb tancar Madrid”

ACN Madrid.-La Fundació FAES, el think tank de la dreta presidit per l’expresident espanyol José María Aznar, ha fet públic aquest dimarts un document sobre la situació a la Comunitat […]

Avatar
Agències 29/09/2020

ACN Madrid.-La Fundació FAES, el think tank de la dreta presidit per l’expresident espanyol José María Aznar, ha fet públic aquest dimarts un document sobre la situació a la Comunitat de Madrid on assegura que l’economia madrilenya “ha experimentat una progressió que la situa clarament com a primera comunitat d’Espanya per renda, molt per sobre ja d’una Catalunya replegada i socialment empobrida”. En aquest marc apunta que el govern espanyol atorga un “valor simbòlic” al fet que “un català socialista amenaci amb tancar Madrid”. Segons la FAES, durant dues dècades Madrid “ha consolidat una realitat política, econòmica, social i cultural “que exaspera per igual a l’esquerra i als nacionalistes” perquè ha emergit cap a una “posició de vanguàrdia”.

Aquest factor, segons la FAES, explica “l’onada” que en aquesta pandèmia “situa Madrid com a diana de la desqualificació”. Les crítiques, segons l’article, no deixen de ser “una forma de reconèixer l’èxit de Madrid”.En aquest sentit la FAES critica que es critiqui els “suposats efectes del centralisme” madrileny. “Que des del govern valencià s’intenti abanderar aquesta oposició a Madrid és una estratègia absurda”, afirma abans de destacar la “solidaritat en termes inequívocs” de Madrid amb la resta de l’Estat.