Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La facturació del sector assegurador es manté estable en el primer trimestre amb 16.688 MEUR

ACN Barcelona.-La facturació del sector assegurador es manté estable en el primer trimestre tot i la paralització econòmica derivada de la pandèmia. Els ingressos per primes de les empreses asseguradores […]

Avatar
Agències 21/04/2021

ACN Barcelona.-La facturació del sector assegurador es manté estable en el primer trimestre tot i la paralització econòmica derivada de la pandèmia. Els ingressos per primes de les empreses asseguradores han estat de 16.688 milions d’euros a tancament de març, un 0,3% menys respecte al mateix període de l’any anterior, segons dades de la patronal Unespa. D’aquests, 10.387 milions d’euros corresponen al ram no-vida (+1,5%) i els 6.301 milions (-3,2%) restants al de vida. Les línies de negoci més afectades per la situació econòmica han estat les assegurances de vida estalvi i automòbils. Per altra banda, les branques de salut i multirisc, així com les assegurances lligades a l’activitat empresarial, han augmentat els ingressos.

La facturació del negoci de vida ha caigut un 3,2% en termes interanuals. D’aquesta manera, modera el descens en comparació amb els registres de trimestres anteriors, però segueix acusant els tipus baixos d’interès vigents.Tot i això, el volum d’estalvi gestionat a través d’assegurances ha augmentat. Les provisions tècniques es van situar en 194.904 milions d’euros a tancament de març, un 1,5% més respecte al mateix període de l’any passat. La facturació del ram no-vida s’ha mantingut en positiu, amb un repunt de l’1,5%. Les assegurances de salut han crescut gairebé un 4%, fins a 2.553 milions d’euros, i les assegurances que protegeixen immobles han augmentat un 3,9%, fins a 2.152 milions. Les assegurances diverses, amb proteccions relacionades amb l’activitat empresarial, han aportat 2.767 milions, amb un increment de l’1,2%.Per la seva banda, les assegurances de l’automòbil han continuat reduint la magnitud del negoci, amb un descens de la facturació de l’1,7% i uns ingressos de 2.915 milions en el primer trimestre.