Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

La facturació de les empreses a l’Estat durant el mes d’abril es dispara un 59% després de la pandèmia

ACN Madrid.-La facturació de les empreses al conjunt de l’Estat durant el mes d’abril va créixer un 59% en termes interanuals. Es tracta de la variació més gran de la […]

Agències 25/06/2021

ACN Madrid.-La facturació de les empreses al conjunt de l’Estat durant el mes d’abril va créixer un 59% en termes interanuals. Es tracta de la variació més gran de la sèrie històrica –es recullen dades des de 2003- i gairebé quaranta punts superior a la taxa registrada durant el març passat (+20,9%), que fins ara ostentava el rècord. El fort increment d’aquest darrer mes d’abril s’explica per la caiguda de l’activitat registrada durant el mateix període de l’exercici anterior arran de la crisi de la covid-19. L’abril de l’any passat, l’Índex de la Xifra de Negocis Empresarials (ICNE) va caure un 40%, la davallada més gran de la sèrie històrica, segons les dades provisionals publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

El fort augment de les vendes respon en bona part a la recuperació dels sectors vinculats a les indústries extractives i manufactureres (+69,4%) i al comerç, tant al detall com majorista (+63,%2). Per altra banda, també es van incrementar notablement les vendes al sector dels serveis no financers (+45,8%) i a les activitats relacionades amb el subministrament d’energia elèctrica i aigua (+34,9%).