Dissabte, 16 d'octubre de 2021 - Edició 1178
La República

La fàbrica de taüts del grup Mémora està generant estoc davant un “possible” pic de demanda

ACN Barcelona.-La fàbrica de taüts del grup Mémora està generant estoc davant un “possible” pic de demanda coincidint amb la segona onada de la pandèmia. Segons explica el grup, la […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Barcelona.-La fàbrica de taüts del grup Mémora està generant estoc davant un “possible” pic de demanda coincidint amb la segona onada de la pandèmia. Segons explica el grup, la fàbrica d’Eurocoffin -la més gran del sud d’Europa- està generant existències de forma “preventiva” per subministrar taüts als magatzems de la companyia funerària a tot l’Estat. Concretament, Eurocoffin té un pla de contingència que permetria multiplicar fins a tres la seva capacitat de producció, com va haver de fer durant les setmanes més intenses de l’epidèmia. D’altra banda, Mémora afirma que el dispositiu habilitat al pàrquing del Tanatori de Collserola i tancat provisionalment a meitats de maig es podria tornar a posar en funcionament de forma “immediata” si cal.

El dispositiu, recorden, va ser un element “clau” per descongestionar el sistema sanitari, sociosanitari i residencial de Barcelona durant els mesos amb més defuncions. Per ara, els protocols de manipulació de cadàvers es mantenen i segueixen vigents els ja dictats pel Ministeri de Sanitat. Epis i càmeres a les sales de vetllaEn paral·lel, també s’està generant estoc de material funerari i epis per garantir la seguretat de tots els treballadors. Entre les darreres mesures implementades per la companyia hi ha l’activació del ‘passaport covid-19’ per als professionals. A més de gel hidroalcohòlic i altres mesures de prevenció, Mémora també ha instal·lat càmeres per controlar automàticament l’aforament a les sales de vetlla dels principals tanatoris.