Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La dotzena edició dels Special Olympics acollirà 1.500 esportistes amb discapacitat intel·lectual a Granollers

ACN Barcelona – La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller del Drets Socials, Carles Campuzano, han presentat aquest dilluns els Jocs Special Olympics 2023, que se celebraran a […]

Agències 06/03/2023

ACN Barcelona – La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller del Drets Socials, Carles Campuzano, han presentat aquest dilluns els Jocs Special Olympics 2023, que se celebraran a Granollers del 30 de març al 2 d’abril. Es preveu l’assistència de 1.500 esportistes amb discapacitat intel·lectual d’arreu del món que competiran en 14 disciplines. Vilagrà ha destacat que l’esport és una “eina transformadora” que no només afecta la salut física i mental, sinó també la cohesió social: “És un gran exemple d’igualtat d’oportunitats”.

Els Jocs Special Olympics, organitzats per la Federació Catalana d’esports per persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament de Granollers, oferiran una programació paral·lela a la competició que facilitarà la participació de la ciutadania als Jocs. Calculen que més de 600 persones faran de voluntaris en aquest esdeveniment.

La Torxa dels Jocs recorrerà 14 poblacions catalanes una setmana abans de l’acte inaugural: La Seu d’Urgell, Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, Mataró, Figueres, Lloret de Mar, Calella, Badalona, Igualada, Reus, Sant Just Desvern i Granollers.

Els Jocs Special Olympics són l’esdeveniment esportiu més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual.