Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

La DOP Siurana estima una producció de 3,6 milions de quilos d’oli, un 41% menys

ACN Tarragona.-La DOP Siurana estima una producció de 3,6 milions de quilos d’oli d’oliva aquesta campanya. Això suposa un descens del 41% respecte la collita excepcional de l’any passat, amb […]

Avatar
Agències 04/11/2020

ACN Tarragona.-La DOP Siurana estima una producció de 3,6 milions de quilos d’oli d’oliva aquesta campanya. Això suposa un descens del 41% respecte la collita excepcional de l’any passat, amb més de 6 milions de quilos. A banda de l’alternança pròpia del cultiu de l’oliva -amb un any bo seguit d’un de més fluix-, el president de la DOP, Antoni Galceran, ha atribuït la reducció al mal quallat durant la primavera per un excés d’humitat. La collita serà curta però de gran qualitat, segons el Consell Regulador, que enguany també estrenarà una fira virtual, del 12 al 30 de novembre, amb diverses activitats i la possibilitat de comprar oli en línia. L’objectiu és preservar la comercialització davant la cancel·lació de fires presencials per la covid-19.

La presentació de la collita 2020-2021 s’ha fet enguany en un format telemàtic en lloc del tradicional acte enmig d’un camp d’oliveres. El padrí de la nova collita ha estat el doctor Bonaventura Clotet, cap de servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Durant la presentació, Clotet ha posat en valor que diversos estudis han demostrat que introduir l’oli d’oliva en la dieta aconsegueix reduir el risc d’arteriosclerosi i l’envelliment. El doctor també s’ha mostrat convençut que una bona alimentació reforça el sistema immunitari i pot ajudar a mitigar els efectes de la covid-19.