Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

La DO Terra Alta preveu una collita de 43 milions de quilos de raïm en una campanya “excel·lent”

ACN Gandesa – La Denominació d’Origen Terra Alta preveu collir 43 milions de quilos de raïm en la campanya d’aquest any, la qual situa lleugerament per sobre de la producció […]

Agències 30/08/2022

ACN Gandesa – La Denominació d’Origen Terra Alta preveu collir 43 milions de quilos de raïm en la campanya d’aquest any, la qual situa lleugerament per sobre de la producció mitjana de l’entitat en els darrers anys. Els viticultors han veremat ja 6 milions de quilos. La DO augura una campanya “excel·lent” pel que fa a qualitat, amb una maduració del raïm molt equilibrada. Les abundants pluges dels mesos d’abril i maig i les caigudes durant les setmanes prèvies a l’inici de la collita, han servit, destaquen, perquè les plantes tinguessin prou reserves hídriques per suportar els forts cops de calor que han fet madurar el raïm més ràpidament. Enguany, l’entitat ha incrementat el nombre d’estacions agroclimàtiques, passant de les tres existents a vuit.

En funció dels resultats que mostren aquestes estacions, els serveis tècnics del Consell Regulador poden recomanar als viticultors la quantitat de reg que s’ha d’aplicar a cada vinya. En paral·lel, un any més, des de la DO Terra Alta s’han fet controls de producció a la vinya, tant qualitatius com quantitatius, per assegurar el compliment dels potencials màxims admesos per la DO. L’objectiu és certificar que tot el vi que es qualifica prové de les seves vinyes, vetllant així per la traçabilitat i el valor afegit dels vins.