Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La DO Pla de Bages començarà a fer tastos de vins online per Sant Jordi

ACN Manresa.-La DO Pla de Bages començarà a fer tastos de vins online a partir del 23 d’abril, diada de Sant Jordi, per donar a conèixer el vins de proximitat […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Manresa.-La DO Pla de Bages començarà a fer tastos de vins online a partir del 23 d’abril, diada de Sant Jordi, per donar a conèixer el vins de proximitat des de casa aprofitant el context de confinament pel coronavirus. Es farà a través de la xarxa social d’Instagram live i se’n faran una desena repartits entre l’abril i el maig. Els tastos seran guiats pels sommeliers coneixedors de la zona, entre els quals hi ha Josep Pelegrín, Anna Castillo i Clara Antúnez, entre d’altres. Durant les sessions online també hi participaran els elaboradors, tècnics i propietaris dels cellers i comentaran aspectes com la recuperació de varietats autòctones, paisatges de vinya i pedra seca i històries personals de cada projecte.

En un comunicat, la DO Pla de Bages explica que la iniciativa ha nascut enmig del confinament pel coronavirus i amb la voluntat de sumar-se a altres projectes que també treballen per donar continuïtat a la pagesia. El principal objectiu és posar en valor els vins locals dels cellers d’aquesta denominació i fer-ho a través de les xarxes socials. “La Denominació d’Origen Pla de Bages, de petites dimensions, està estretament vinculada al cultiu de la vinya (tots els cellers són familiars i tenen vinya pròpia) i treballa activament en la preservació del paisatge de la pedra seca i la recuperació de les varietats autòctones”, detallen. El primer tast programat per Sant Jordi serà amb el sommelier Josep Pelegrín i estarà dedicat al Celler Cooperatiu d’Artés i Abadal. Després serà el torn de Cava Gibert i vins Urpina (15 de maig), Murallius i Vinyes de Castellgalí (26 de maig). Amb la sommelier Anna Castillo al capdavant es faran les següents sessions: Celler Solergibert i Celler Sanmartí (28 abril), Oller del Mas i Fargas-Fargas (7 de maig); Celler Cooperatiu de Salelles i Sant Miquel d’Oló (19 de maig) i Celler Les Acàcies i vins Colltor (21 de maig). Per la seva banda, els sommeliers Clara Antúnez i Jaume Montanyà (La Gastronòmica) donaran a conèixer els vins de Mas de Sant Iscle i Entrebosc (30 d’abril), Exibis i La Diferenta (12 de maig) i Celler el Molí – Collbaix i celler Grau i Grau (28 de maig). Per donar màximes facilitats als interessats en els tastos, des de la DO recorden que hi ha comerços i botigues de vins que en venen online així com la botiga especialitzada vinsdelbages.com que ha preparat un lot amb divuit vins, un per cada elaborador de la denominació. Amb aquesta venta conjunta es vol donar suport al sector vitícola bagenc que ha perdut gran part de les vendes per la pandèmia i l’estat d’alarma. I és que la majoria dels cellers de la DO Pla de Bages són de dimensions petites i tenen vins de gamma mitjana i alta que es venen sobretot a restaurants i botigues especialitzades. Amb la crisi del coronavirus, l’activitat s’ha vist s”obtadament aturada” mentre que la venda a grans superfícies i online de vins ha crescut aquests dies.