Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La DO Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida denuncien la “massificació” de centrals eòliques i solars

ACN Lleida.-La Denominació d’Origen (DO) Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida han fet públic un manifest conjunt en què denuncien la “massificació” de centrals eòliques i […]

Avatar
Agències 27/01/2021

ACN Lleida.-La Denominació d’Origen (DO) Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida han fet públic un manifest conjunt en què denuncien la “massificació” de centrals eòliques i solars a les comarques lleidatanes. En el text, defensen “la transició energètica cap a les energies renovables” i en aquest sentit, demanen a les administracions “un model de planificació responsable, amb una visió global del territori que respecti el valor paisatgístic i mediambiental i que valori les activitats lligades al territori”. La DO Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida apleguen una quarantena de cellers, i una seixantena d’entitats d’enoturisme públiques i privades, respectivament.

El manifest rebutja “un model de concentració massiva de centrals eòliques i solars promoguts, majoritàriament, per grans empreses energètiques que comporta importants impactes ambientals i paisatgístics”. “Un model que, a més, perjudica les explotacions agràries i empreses lligades al territori que veuen afectada la seva activitat”, afegeix el text. Els cellers i entitats enoturístiques lleidatanes insten les administracions corresponents a “vtellar per la qualitat paisatgística del territori i la sostenibilitat del seu turisme”. Així mateix, demanen que “s’eviti la concentració d’aquestes infraestructures en un territori limitat” i que “s’aposti per un model de creixement energètic que respecti el territori i tingui en compte la ciutadania i el teixit empresarial i social per prendre decisions que afavoreixin el desenvolupament de les comarques lleidatanes”.