Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La DO Cava aprova definitivament la normativa per distingir les zones d’elaboració i les categories dels productes

ACN Vilafranca del Penedès.-El Consell Regulador de la DO Cava ha aprovat definitivament aquest dimecres la normativa per distingir les zones d’elaboració dels productes i establir noves categories en funció […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Vilafranca del Penedès.-El Consell Regulador de la DO Cava ha aprovat definitivament aquest dimecres la normativa per distingir les zones d’elaboració dels productes i establir noves categories en funció de la qualitat. De forma unànime, el ple ha donat llum verda a la distinció de quatre zones al conjunt de l’estat espanyol: Comtats de Barcelona, Vall de l’Ebre, Vinyes d’Almendralejo i Alts de Llevant. Al mateix temps, també s’estableixen diverses subzones. “Volem apostar per l’origen i el territori”, ha destacat a l’ACN el president de la DO Cava, Javier Pagès. Pel que fa a les categories, la nova normativa estableix que els productes de més de 9 mesos d’envelliment es denominaran Cava de Guarda, mentre que els de més de 18 mesos seran Cava de Guarda Superior.