Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La divisió de Novartis Sandoz tancarà la planta de Les Franqueses del Vallès el 2024

ACN Les Franqueses del Vallès.-La divisió de genèrics i biosimilars del Grup Novartis Sandoz ha anunciat aquest dimarts que té previst tancar la planta que l’empresa té a les Franqueses […]

Avatar
Agències 18/05/2021

ACN Les Franqueses del Vallès.-La divisió de genèrics i biosimilars del Grup Novartis Sandoz ha anunciat aquest dimarts que té previst tancar la planta que l’empresa té a les Franqueses del Vallès a partir del 2024, en el marc d’un pla de “reforç i modernització” de la seva xarxa de producció d’antibiòtics a Europa. El centre principal estarà ubicat a Kundl (Àustria) i es dedicarà a la fabricació d’antibiòtics orals mentre que el segon centre serà el de Palafolls, que s’ampliarà i es dedicarà el principi estèril per als antibiòtics. La planta de Les Franqueses del Vallès té 170 treballadors i Sandoz ha assegurat que obrirà una mesa de negociació i farà “tot el possible per ajudar a trobar solucions per als afectats”.

En un comunicat, l’empresa justifica que la planta de Les Franqueses fabrica actualment amoxicil·lina mitjançant síntesi química i que és una tecnologia menys competitiva i per això ha decidit cessar l’activitat d’aquí uns dos anys i mig. Novartis ha indicat que amb els projectes anunciats per a Palafolls “manté el seu compromís amb la inversió a Espanya”, que considera una “peça rellevant” en la seva xarxa europea de fabricació d’antibiòtics.Fonts de Novartis han explicat a l’ACN que hi ha “tot tipus d’opcions sobre la taula” de cara al futur d’aquests treballadors, tot i que no han volgut concretar a més a l’espera de formalitzar les negociacions amb els sindicats a la mesa de negociació. En tot cas, han afegit les iniciaran amb la “millor predisposició possible”. Es preveu que les converses comencin en breu i s’allarguin un període màxim de dos mesos.A Palafolls, on es fabricarà exclusivament el principi actiu estèril per als antibiòtics, la companyia preveu invertir-hi 50 milions d’euros davant els 100 milions que destinarà a la planta austríaca en tecnologia avançada de producció d’amoxicilina per via enzimàtica. La planta del Maresme estarà operativa el 2025 i suposarà al creació de 63 nous llocs de treball i incrementarà en més d’un 150% la seva capacitat de producció, que passarà de 200 a 500 tones anuals. Actualment, a Palafolls hi ha dos projectes més en desenvolupament que compten amb una inversió de més de quatre milions d’euros i suposaran uns altres 21 nous llocs de treball.En el comunicat, Novartis explica que en introduir una nova tecnologia de producció, la companyia espera reforçar la seva competitivitat a llarg termini per garantir el subministrament i consolidar la cadena de subministrament d’amoxicilina oral a Kundl i simplificar l’estructura de fabricació, actualment repartida en diverses plantes, segons explica en un comunicat.