Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

La directora del CEJFE rebutja rebaixar l’edat per imputar menors i defensa l’educació per abordar agressions sexuals

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), Encarna Bodelón, rebutja rebaixar l’edat per imputar menors i defensa l’educació per abordar les agressions sexuals. “Si tenim nens agressors és perquè hi ha estàndards culturals que afavoreixen les agressions, hem de treballar des de l’educació i de cap manera rebaixar l’edat penal”, ha afirmat en el marc del I Congrés de Justícia Feminista. Segons Bodelón, part del problema rau en el baix índex de denúncia i, en aquest sentit, ha fet una crida a “augmentar l’atenció” sobre infants i dones. Al seu torn, la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha advocat per una “justícia feminista” que transiti de la “punició i retribució” a la restauració de les víctimes.

“El sistema de justícia no pot centrar-se només a aplicar el Codi Penal, també ha de vetllar perquè les víctimes se sentin acompanyades, protegides i ben ateses”, ha defensat Ubasart aquest dilluns en la inauguració del I Congrés de Justícia Feminista i Llibertat Sexual.

Publicitat

Es tracta d’unes jornades impulsades per l’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista centrades a analitzar les dificultats probatòries, l’habitual revictimització i les dificultats que presenten els processos judicials per agressions sexuals, sobretot, per a la infància i adolescència.

“És un congrés que busca col·laborar en l’eliminació de la revictimització de les dones que denuncien, millorar l’atenció a infants agredits i, sobretot, donar elements als professionals jurídics per qualificar la seva feina”, ha explicat Bodelón.

Més enllà de defensar la perspectiva educativa a l’hora d’abordar les agressions sexuals perpetrades per menors, la jurista també ha admès que, des d’una perspectiva judicial, s’ha de millorar el procés de valoració de les proves. “Ha de ser exquisit, és molt complex, però s’ha de treballar”, ha destacat. D’altra banda, Bodelón també ha assegurat que calen millores en la reparació del dany. “El procés penal no pot ser l’únic element, calen elements econòmics i psicològics”, ha sentenciat.

Segons han detallat els organitzadors, les jornades es dividiran en quatre taules rodones en què amb diferents expertes es debatrà, entre d’altres, les novetats en la regulació dels delictes contra la llibertat sexual i els drets de les víctimes i supervivents arran de la nova “llei del només sí és sí”. 

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió