Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La Direcció General de Policia suspèn de sou i feina els Mossos que van agredir dos joves a Cerdanyola el 2016

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Direcció General de Policia ha suspès de sou i feina els sis agents de l’ARRO dels Mossos que van agredir dos joves a Cerdanyola del Vallès l’abril del 2016. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que aquest mateix matí, un cop comunicada la sentència que condemna els agents, se’ls ha obert un expedient disciplinari i se’ls ha apartat del cos de forma cautelar a través de la suspensió de sou i feina. Els agents han estat condemnats a quatre i cinc anys de presó i quatre d’inhabilitació per l’agressió del 2016. Elena ha fet aquestes declaracions des de Lleida, on aquest divendres participa a la Junta local de seguretat de la ciutat.

<em>(La notícia publicada a les 10:13 s’actualitza amb les declaracions del conseller Elena que confirmen que ja s’han adoptat mesures cautelars contra els agents condemnats)</em>

Publicitat

Prèviament, fons d’Interior havien explicat a l’ACN la previsió d’obrir-los un expedient. A banda, també s’hi ha referit el cap de la policia, Pere Ferrer, en una entrevista a ‘Ràdio 4’. Ferrer ha dit que dijous la Divisió d’Afers Interns va ser requerida per l’Audiència per aportar unes dades i ha apuntat que la previsió era poder establir en les hores següents mesures cautelars “exemplars”, així com obrir els expedients pertinents. Ferrer ha plantejat la possibilitat d’expulsar-los del cos quan hi hagi sentència ferma, com passa “en el cas de qualsevol altre funcionari” si es ratifica la sentència de presó, ja que segons ha detallat encara hi ha possibilitat de recurs al TSJC i al Suprem. Tanmateix, ha defensat l’adopció de mesures cautelars: “Ja sabem que hi ha una condemna per uns fets gravíssims”, ha dit.  

A banda, ha puntualitzat que si bé el règim disciplinari del cos dels Mossos es va modificar el mes de juliol de 2021, això no té efectes retroactius. 

En un altre ordre de coses, s’ha referit al comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, i s’ha mostrat convençut que seguirà al capdavant del cos fins que finalitzi la legislatura. “És un excel·lent cap del cos i comissari”, ha apuntat Ferrer que ha recordat que el nou decret d’estructura “ha incorporat part de la seva visió”. Tot i que no ha volgut entrar a valorar els reiterats canvis que s’han produït a la cúpula dels Mossos en els darrers anys, ha recordat que “els relleus no només han estat al capdavant de la cúpula, també hi ha hagut cinc consellers en els darrers cinc anys”.  

Tampoc ha volgut opinar sobre altres declaracions polèmiques expressades pel Major Trapero, però sí ha dit que “es un professional de la casa que després d’uns anys molt durs va quedar absolt gràcies a una sentència que feia justícia”. Així, ha manifestat que ara “ha tornat al cos” i ha recordat que amb la nova estructura l’àmbit que dirigeix “s’ha vist reforçat”.  

A banda, Ferrer ha parlat de les intervencions policials en situacions de desnonaments i ha defensat que els Mossos hi actuen “per ordre judicial”. En aquests sentit, ha insistit en què aquestes directrius “s’han de complir i es compliran sempre”. Tot i això, ha reconegut que sí es pot canviar “el com”. Ha recordat que el Govern ha creat dos procediments concrets “que homogeneïtzen i regulen aquesta mena d’actuacions policials” i que tenen en compte “les necessitats de les persones vulnerables”.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió