Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

La Diputació digitalitza 47.000 documents de l’arxiu que es poden consultar en línia

ACN La Canonja.-La Diputació ha digitalitzat 47.145 documents del fons de l’arxiu general perquè la ciutadania pugui accedir-hi per Internet. Són els documents històrics més consultats del fons documental de […]

Agències 09/06/2021

ACN La Canonja.-La Diputació ha digitalitzat 47.145 documents del fons de l’arxiu general perquè la ciutadania pugui accedir-hi per Internet. Són els documents històrics més consultats del fons documental de l’arxiu, amb seu a la Canonja (Tarragonès), als quals ara es pot accedir en línia amb una aplicació. Els documents es poden consultar i descarregar i inclouen una marca d’aigua perquè no s’utilitzin per a fins comercials sense citar la font. Es tracta de les publicacions del Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) del 1834 al 1996, del Cens Electoral i documents sobre expedients de vies i obres. La setmana vinent s’inclouran plànols del Cadastre i, en un futur, també imatges.

L’arxiu general de la Diputació de Tarragona rep unes 2.000 peticions de consultes cada any i més de la meitat corresponen als documents que s’han digitalitzat, publicacions del BOPT, arxius d’actes, Cens o del Cadastre, entre d’altres. Aquest dimecres se celebra el Dia Internacional dels Arxius i el de la Diputació de Tarragona ha difós un vídeo amb imatges de refugis antiaeris de la demarcació conservades al seu fons documental. Aquesta tarda també es presentarà el llibre ‘Josep Mestres i Miquel. Vilallonga del Camp 1868-1949. President de la Diputació de Tarragona i Conseller de la Mancomunitat de Catalunya’, de Pilar Riera.