Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La Diputació de Lleida externalitza els serveis jurídics del cas ‘Boreas’

ACN Lleida.-La Diputació de Lleida ha decidit externalitzar els serveis jurídics del cas ‘Boreas’, tal com s’ha donat a conèixer aquest dilluns en la comissió de seguiment del cas que […]

Avatar
Agències 16/12/2019

ACN Lleida.-La Diputació de Lleida ha decidit externalitzar els serveis jurídics del cas ‘Boreas’, tal com s’ha donat a conèixer aquest dilluns en la comissió de seguiment del cas que va posar en marxa la institució. Cal recordar que la diputació lleidatana està personada com a part acusadora en el cas ‘Boreas’ en el qual la justícia investiga l’actuació de l’expresident de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, per presumptes irregularitats. De la comissió també n’ha transcendit l’arxivament, per part del jutjat d’instrucció número 1 de Lleida, de la causa que investigava l’ex-cap d’organització de la diputació, Marlen Minguell, per suposades irregularitats en la gestió d’ajudes europees. El predient de la comissió i vicepresident de la diputació, Ferran Accensi, ha informat que la institució no recorrerà aquesta decisió judicial.

Accensi ha explicat que externalitzant els serveis jurídics “es garanteix, davant l’opinió pública, la imparcialitat i l’objectivitat de la Diputació de Lleida”, alhora que “també es creu adient que sigui un servei extern i especialitzat en la matèria qui dugui el mateix, per la complexitat i grandària del mateix”. Aquesta actuació afecta a l’acusació que exerceix la institució per si, de les diligències judicials, se’n derivés que hagi pogut ser perjudicada, segons ha explicat el president de la Comissió de seguiment del cas ‘Boreas’. La Diputació de Lleida només disposa d’una lletrada jurídica que ha de fer front a tots els temes jurídics, bàsicament administratius, i aquesta manca de personal fa també que es consideri més oportú traslladar el tema a mans d’advocats experts, ha assenyalat Accensi.