Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La Diputació de Lleida destinarà més de 12 MEUR a la conservació de carreteres

ACN Lleida.-El Ple de la Diputació de Lleida celebrat aquest dijous ha aprovat l’adjudicació dels contractes d’execució d’operacions de conservació semi-integral a les carreteres de la xarxa viària de la […]

Avatar
Agències 21/01/2021

ACN Lleida.-El Ple de la Diputació de Lleida celebrat aquest dijous ha aprovat l’adjudicació dels contractes d’execució d’operacions de conservació semi-integral a les carreteres de la xarxa viària de la corporació incloses a tres zones diferents per a les properes 3 anualitats i amb possibilitat de pròrroga per un valor de 12.137.681,58 euros. Respecte a la darrera adjudicació el pressupost s’ha incrementat un 4%. El Ple també ha donat llum verda al conveni de col·laboració entre la Diputació, l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i el Servei Català de Salut, per fomentar les activitats de recerca hospitalària a Lleida amb el programa Post-MIR 2020 i de Promoció de la Recerca en Salut.

Respecte al manteniment de carreteres, concretament i pel que fa a la zona 1, correspon al Segrià, les Garrigues, el Pla d’Urgell, la Noguera i la Segarra, i el contracte s’adjudica per un valor de 6,5 MEUR. A la zona 2, que abraça les comarques de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Solsonès, es compta amb un pressupost de poc més de 3 MEUR; i la zona 3, on hi ha el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Aran i l’Alta Ribagorça, s’hi destina una partida de 2,5 MEUR. Les empreses adjudicatàries han estat la UTE Sorigué ACSA Conservació de Infraestructuras, SA-Arnó Infraestructuras SLU; UTE Romà Infraestructures i Serveis, SAU-M i J. Gruas, i UTE José Antonio Romero Polo, i SAU Cervós.D’altra banda, la comissió de Salut Pública ha aprovat el programa d’actuacions de la Diputació de Lleida en matèria d’assistència i cooperació als ajuntaments de la demarcació en l’àmbit de la salut pública per a l’exercici 2020 i següents. La sessió plenària ha donat llum verda a l’aprovació inicial del projecte de condicionament de la carretera LV-3023 de la C-14 a la Donzell d’Urgell amb un pressupost d’1,4 MEUR.En l’apartat de mocions, s’ha aprovat per unanimitat la presentada pel grup d’ECP de proposta de mesures i accions per a l’eradicació de la violència masclista, excepte el punt que feia referència a sumar-se a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones i persones, a l’entendre els grups d’ERC i JxCat que ja s’està fent. També s’ha aprovat per unanimitat la moció presentada pels grups polítics del PSC i Unitat d’Aran respecte a l’impuls a la creació de la taula per a l’impuls dels projectes Next Generation a les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran, de reducció d’emissions, digitalització del territori i de les seves empreses i fer possible el compliment dels objectius pel desenvolupament sostenible (ODS). Finalment, també s’ha aprovat per unanimitat la moció presentada per C’s per la promoció dels càmpings de la demarcació i la prevenció meteorològica per a garantir-ne la seguretat.