Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La Diputació de Lleida crea el Premi Elvira Godàs de recerca i difusió cultural i històrica d’àmbit local i comarcal

ACN Lleida.-La Diputació de Lleida ha acordat la creació del Premi Elvira Godàs Vila. De caire bianual i dotat amb 10.000 euros, vol donar suport a projectes de recerca i […]

Avatar
Agències 15/06/2020

ACN Lleida.-La Diputació de Lleida ha acordat la creació del Premi Elvira Godàs Vila. De caire bianual i dotat amb 10.000 euros, vol donar suport a projectes de recerca i difusió cultural i històrica d’àmbit local i comarcal alhora que impulsar xarxes d’investigació i difusió del coneixement d’aquells treballs que s’endinsin en la història contemporània de la demarcació i que es fonamentin parcialment o total en els diferents fons documentals de la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms. La decisió s’ha adoptat en el marc de la Comissió informativa permanent de Presidència de la Diputació, que s’ha constituït aquest dilluns i de la qual formen part el president Joan Talarn i els portaveus del grups polítics representats a la institució.

Durant la reunió telemàtica, s’han aprovat inicialment les bases reguladores per a la concessió del Premi de recerca Elvira Godàs Vila, que es farà a través del Servei d’Arxius, Estudis i Informació de la Diputació de Lleida.El premi, de caràcter biennal, té com a objectiu fomentar l’estudi i la recerca sobre el territori lleidatà des de l’àmbit de les ciències humanes i socials. Està destinat a donar suport d’una manera prioritària a investigadors en les primeres etapes d’activitat de recerca. El tutor de la Universitat de Lleida i la cap del Servei d’Arxius, Estudis i Informació dictaminaran la qualitat del treball prèviament escollit.Elvira Godàs Vila –la filla petita de Victorina Vila i Frederic Godàs (1879-1920), fundadors del Liceu Escolar de Lleida, inaugurat el 1906– va ser una mestra republicana exiliada a Mèxic i activista que va ostentar la presidència d’honor de la Asociación Archivo, Guerra y Exilio.