Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

La Diputació de Girona aprova un crèdit extraordinari per renovar 250 desfirbil·ladors

|

- Publicitat -

ACN Girona – La Diputació de Girona ha aprovat aquest dimarts al migdia obrir un crèdit extraordinari de 875.000 euros que destinarà a renovar 250 desfibril·ladors fixos que hi ha a la demarcació de Girona. Actualment el territori compta amb 1.062 aparells, la majoria d’ells fixos (613). La resta són mòbils (391) i lliures (58) que se cedeixen de manera puntual. Ara, part dels desfibril·ladors fixes s’han de renovar perquè o bé ja han complert la seva vida útil o bé comencen a tenir problemes de funcionament. Els desfibril·ladors en espais públics busquen reduir entre un 25 i un 30% el risc de mort sobtada cardíaca. Per altra banda, 180.000 euros del crèdit extraordinari seran per atendre a les persones sensellar de la Sopa.

Fa més de deu anys la demarcació de Girona va convertir-se en territori cardioprotegit desplegant un conjunt de desfibril·ladors ubicats en espais públics. L’objectiu és que aquests aparells es facin servir quan hi hagi alguna persona amb una aturada cardíaca fora d’un hospital. Es poden utilitzar de forma fàcil ja que el mateix aparell indica com fer-lo servir, al mateix temps que avisa als serveis d’emergència. A més, analitzen el ritme cardíac de la víctima i determinen si és convenient o no fer una descàrrega elèctrica per recuperar el ritme del cor.

Publicitat

La Diputació de Girona s’encarrega de desplegar aquests desfibril·ladors pel territori en carrers, places, columnes o façanes d’equipaments públics. A més, també s’encarrega de contolar el bon funcionament de la xarxa i mantenir-la. A dia d’avui hi ha 1.062 desfibril·ladors i alguns d’ells han arribat al final de la seva vida útil o comencen a donar problemes. Per això, la Diputació de Girona ha aprovat aquest dimarts al migdia un crèdit extraordinari de 875.000 euros. El plenari ha donat llum verda a aquest mètode de finançament que servirà per renovar 250 aparells que necessiten canviar-se.

A banda de la renovació de part de la xarxa de desfibril·ladors, la Diputació també farà servir 180.000 euros del crèdit per l’atenció i suport de les persones sensellar que atén el centre de la Sopa de Girona.

Habitatge per a municipis petits

El plenari també ha aprovat una ampliació del pla de serveis d’assistència en matèria d’habitatge. Aquest punt està focalitzat en els municipis petits de ments de 500 habitants. Se’ls oferirà un document estratègic amb actuacions concretes d’habitatge que poden fer des de l’ajuntament i informació per a veïns per millorar la qualitat dels immobles i mobilitzar els habitatges buits. Aquest servei s’estrena després de tancar una prova pilot als municipis de Castellfollit de la Roca (Garrotxa), les Lloses (Ripollès) i Vallfogona del Ripollès. Els municipis que vulguin també podran tenir una aplicació per rebre informació sobre l’estat de l’habitatge i les gestions i tràmits que els usuaris poden fer per accedir-hi.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió