Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

La Diputació de Barcelona pagarà els danys materials als pobles de l’Anoia afectats pel foc de Santa Coloma de Queralt

ACN Bellprat.-La Diputació de Barcelona pagarà tots els danys materials ocasionats per l’incendi de l’Anoia. De moment, no se sap de quin import es tracta, ja que els municipis afectats […]

Avatar
Agències 27/07/2021

ACN Bellprat.-La Diputació de Barcelona pagarà tots els danys materials ocasionats per l’incendi de l’Anoia. De moment, no se sap de quin import es tracta, ja que els municipis afectats han de quantificar els desperfectes. En concret, es farà càrrec dels danys ocasionats a tres dels sis municipis afectats –Bellprat, Santa Maria de Miralles, i Sant Martí de Tous-, ja que Santa Coloma de Queralt, Piles i Pontils pertanyen a la província de Tarragona i, per tant, se n’haurà de fer càrrec la Diputació de Tarragona. Per altra banda, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, que aquesta tarda ha visitat Bellprat –el municipi més afectat per l’incendi- també ha anunciat una línia de subvencions per retirar la fusta cremada.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha visitat aquesta tarda Bellprat i s’ha reunit amb els alcaldes dels pobles de l’Anoia afectats pel foc. A la trobada, també hi han assistit responsables de les associacions de propietaris forestals de la zona. Els alcaldes han explicat els problemes que viu el territori com el despoblament, la falta d’infraestructures i de gestió forestal, i també li han fet arribar la por que tenen perquè el foc pot provocar que més gent abandoni els pobles afectats. A la sortida de la reunió, que s’ha allargat durant més d’una hora, Marín ha anunciat que la Diputació de Barcelona costejarà de manera integra tots els danys materials ocasionats pel foc. Ho farà en tres dels set municipis afectats, només els que pertanyen a la comarca de l’Anoia, ja que els altres quatre són de la demarcació de Tarragona i, per tant, ho haurà de fer l’organisme competent. Els alcaldes hauran de quantificar els danys i presentar les factures a la Diputació de Barcelona per tal que aquesta pugui fer el pagament, però Marín ja ha dit que serà “la quantitat que sigui necessària”. Per altra banda, també ha anunciat una línia de subvencions per retirar la fusta cremada, i un pla per buscar solucions als problemes que pateix el territori.