Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La Diputació de Barcelona nomena Núria Plana directora general de l’Institut del Teatre de forma provisional

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona ha nomenat Núria Plana directora general de l’Institut del Teatre “per raons d’urgència, de manera transitòria i provisional” fins que es resolgui la convocatòria de […]

Agències 31/03/2021

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona ha nomenat Núria Plana directora general de l’Institut del Teatre “per raons d’urgència, de manera transitòria i provisional” fins que es resolgui la convocatòria de concurs públic per cobrir la plaça. Les bases del concurs es van publicar el 26 de març i en els propers dies es preveu la publicació de la convocatòria que establirà el termini per a la presentació de sol·licituds. El nomenament de Plana és efectiu des d’aquest dijous 1 d’abril i fins al 30 de novembre. El nomenament es pot extingir un cop s’hagi resolt el concurs del càrrec. La Diputació para, així, el primer cop provocat per l’escàndol dels presumptes abusos a alumnes i la posterior dimissió de l’equip directiu que encapçalava Magda Puyo.

Núria Plana, coordinadora acadèmica de l’Institut del Teatre des del curs 2017-18, és ballarina professional i ha exercit de professora de dansa al centre des del 1998, tant al Conservatori Professional de Dansa, com a docent de dansa clàssica, com al Conservatori Superior de Dansa, com a docent de l’especialitat de Pedagogia de la dansa.El seu nomenament s’ha acordat amb el vist-i-plau dels claustres de les quatre escoles de l’institut, l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), el Conservatori Superior de Dansa (CSD), el Conservatori Professional de Dansa/Escola Integrada de Dansa i ESO-Batxillerat (CPD) i l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE).La Diputació de Barcelona destaca que amb el nomenament temporal de Plana “es garanteix el funcionament de la institució” durant els mesos de transició fins al nomenament de la nova direcció general.D’altra banda, l’administració supramunicipal informa que aquest abril s’engegarà un pla de formació integral en assetjament sexual i abusos de poder adreçat a professorat, alumnat i personal d’administració i serveis de l’institut. L’objectiu és oferir una “formació específica” per “prevenir i evitar que es repeteixi qualsevol situació d’abús a les aules”. Cal recordar que les denúncies afecten tres professors, dos ja jubilats i Joan Ollé, retirat de les seves funcions arran de l’escàndol.Precisament, Ollé defensava ahir la seva innocència en un comunicat enviat a ‘El Periódico’, un mes després que el diari ‘Ara’ destapés l’escàndol. Una trentena de dramaturgs i artistes hi han reaccionat amb un text difós a les xarxes socials al costat de l’etiqueta #ProuAbusos en què anuncien que s’estan organitzant per evitar que hi torni haver situacions d’aquest tipus a les aules.La Comissió d’Investigació de l’Assetjament vinculada al Protocol per a la prevenció, detecció i actuació de l’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere de l’Institut del Teatre continua estudiant les instàncies rebudes des que es van fer públics els presumptes abusos.Amb l’objectiu de “donar màxima prioritat i agilitzar” la investigació, la Comissió s’ha ampliat i ha passat a estar integrada per set persones en lloc de quatre. A més, compta amb el suport de professionals en l’àmbit de l’assetjament i de recursos humans i serveis jurídics de la Diputació de Barcelona.La Comissió preveu emetre en un màxim de tres mesos un informe vinculant sobre cada instància analitzada.