Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

La Diputació de Barcelona negocia amb la Generalitat un nou emplaçament pel Museu d’Arts Escèniques

ACN Barcelona – El president-delegat de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, ha assegurat aquest dijous que el trasllat del Museu d’Arts Escèniques de […]

Agències 16/03/2023

ACN Barcelona – El president-delegat de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, ha assegurat aquest dijous que el trasllat del Museu d’Arts Escèniques de l’Institut del Teatre (MAE) en un nou emplaçament està “més a prop” del que ho havia estat fins ara. Després d’anys de converses sense resultats amb l’Ajuntament de Barcelona, l’ens ha iniciat per primera vegada fa pocs mesos converses amb la Generalitat. Garcia Cañizares ha explicat que fruit d’aquestes negociacions han sorgit espais on es podria traslladar el MAE. El diputat, que espera poder anunciar un acord en els propers mesos, ha explicat que els emplaçaments tractats són de grans dimensions i que, per tant, el MAE els hauria de compartir amb altres agents.

“Si els espais que tenim damunt la taula s’aconseguissin, com que són molts metres quadrats, hauríem de veure com repartim els espais”, ha comentat. També ha recordat que el trasllat del MAE de la ubicació actual ajudaria a l’Institut del Teatre a solucionar la seva necessitat d’espai.

Durant la roda de premsa de presentació de la nova plataforma ‘Escena Digital de Catalunya’, Garcia Cañizares ha explicat que durant molts anys s’han mantingut converses amb l’Ajuntament de Barcelona que no han arribat a bon port.

Ha recordat que al llarg d’aquest període s’han plantejat opcions com la Casa de la Premsa, el Teatre Arnau o la mateixa plaça actual de Margarida Xirgú. Però ha explicat que alguns d’aquests espais han estat reclamats pels moviments veïnals i l’Ajuntament s’ha tirat enrere en l’últim moment i d’altres requereixen modificacions urbanístiques. En qualsevol cas, el diputat s’ha mostrat “frustrat” perquè amb el pas dels anys no s’ha fet “res” en aquests espais i el MAE ha continuat sense un nou espai físic.

La petició de la Diputació de Barcelona és que el nou espai estigui situat entre la Rambla i la zona de Montjuïc, propers a l’Institut del Teatre i als teatres de la capital catalana. L’ens supramunicipal sol·licita l’espai i es compromet a la construcció o restauració de l’edifici.