Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La Diputació de Barcelona mobilitzarà 1.000 milions d’euros per “reactivar” els municipis fins al 2023

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona té previst mobilitzar 1.000 milions d’euros (MEUR) per als municipis de manera extraordinària fins a finals de mandat al 2023. Així ho ha anunciat la […]

Avatar
Agències 18/05/2020

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona té previst mobilitzar 1.000 milions d’euros (MEUR) per als municipis de manera extraordinària fins a finals de mandat al 2023. Així ho ha anunciat la seva presidenta, Núria Marín, que ha explicat que l’objectiu és “reactivar econòmicament i socialment” tots els municipis de la demarcació i que “ningú es quedi enrere”. Aquesta partida extraordinària es dividirà en dues fases, amb un primer pla de xoc de 100 MEUR que es destinaran a despeses extraordinàries dels ajuntaments. Aquests recursos, provinents del romanent de la Diputació i de partides d’esdeveniments cancel·lats, es mobilitzaran a partir de l’1 de juny.

Els 900 MEUR restants seran fins al 2023 per a inversions, serveis dels ajuntaments i programes específics de resposta a noves emergències.Aquest pla es formalitzarà en el proper ple de la Diputació, el 28 de maig, quan Marín preveu aprovar-lo “amb molt pocs problemes”. La presidenta de l’ens ha explicat que ja hi ha hagut contactes amb les formacions de l’oposició per recollir aportacions.