Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La Diputació de Barcelona lliura al CatSalut 290 oxigenadors provinents de l’ONG Direct Relief

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona ha lliurat al Servei Català de la Salut (CatSalut) una nova donació de concentradors d’oxigen i mascaretes de l’ONG Direct Relief. En concret, ha rebut […]

Avatar
Agències 29/05/2020

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona ha lliurat al Servei Català de la Salut (CatSalut) una nova donació de concentradors d’oxigen i mascaretes de l’ONG Direct Relief. En concret, ha rebut 300 aparells i en donarà 290 al CatSalut i els 10 restants seran per al Centre Respir d’estades temporals per a gent gran del recinte Mundet de Barcelona. L’ONG, amb seu a Califòrnia, també ha fet arribar 252.00 mascaretes del model FFP2, que la corporació distribuirà entre els ajuntaments de la regió perquè les reparteixin entre els personal de serveis essencials. L’ONG, amb seu a Califòrnia, ja havia donat un centenar d’oxigenadors a la Diputació.

Els nous aparells permetran donar d’alta a malalts de covid-19 amb deficiències respiratòries perquè puguin acabar de passar la quarantena a casa seva i contribuir així a descongestionar el sistema sanitari, ha informat la Diputació. El nou lliurament forma part de l’acord de col·laboració entre la Diputació i la Generalitat en el context de la crisis sanitària. A través d’aquest, la Diputació va donar a l’Hospital Vall d’Hebron 70 llits procedents del Centre Respir i ha cedit al CatSalut vehicles sense conductor, que Salut ha distribuït al territori segons les necessitats, entre d’altres.