Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

La Diputació de Barcelona inverteix mig milió d’euros en la millora del pont d’accés al Parc del Castell de Montesquiu

ACN Montesquiu.-La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana les obres de millora i ampliació del pont d’accés al Parc del Castell de Montesquiu sobre el riu Ter, amb una longitud […]

Agències 29/06/2020

ACN Montesquiu.-La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana les obres de millora i ampliació del pont d’accés al Parc del Castell de Montesquiu sobre el riu Ter, amb una longitud total de 230 metres entre el pont i el camí Ral. L’actuació pretén resoldre les deficiències actuals de la infraestructura, per adequar-los a la normativa actual, amb l’eixamplament del tauler així com la creació d’un itinerari adaptat de vianants que connecti la nova vorera del pont i el carrer Santiago Rusiñol. Els treballs tenen un pressupost de licitació de gairebé 520.000 euros i un termini d’execució de cinc mesos i mig.

Les principals actuacions del projecte es concreten en l’ampliació del tauler del pont executant un voladís d’1,40 metres pel costat d’aigües amunt, mitjançant una llosa de formigó, de manera que l’ample total del tauler serà de 6,90 metres, amb una nova vorera adaptada d’1,80 metres lliures. En un comunicat, la Diputació explica que les contencions es resoldran amb ampits tubulars urbans amb barana.També es farà un reforç estructural de les bigues del tauler amb làmines de fibra de carboni, un recrescut de la pila central del pont i el reforç de la seva fonamentació. Així mateix es demolirà el pas inferior i se’n construirà un de nou.