Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

La Diputació de Barcelona destinarà 23 MEUR a polítiques socials el 2021

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona ha anunciat que aquest 2021 destinarà un total de 23 MEUR per finançar serveis socials bàsics i altres programes socials dels 311 municipis de la […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona ha anunciat que aquest 2021 destinarà un total de 23 MEUR per finançar serveis socials bàsics i altres programes socials dels 311 municipis de la província de Barcelona. L’ens ha revisat les seves polítiques locals en matèria de cohesió social, ciutadania i benestar per ajustar-les a les noves necessitats socials derivades de la pandèmia de la covid-19. Entre les actuacions que ja s’han dut a terme, destaquen les targetes moneder, ajuts directes per fer front a despeses socials extraordinàries o el reforç del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge. A més, també s’ha engegat un Pla de xoc per a la reactivació social dotat amb 6 MEUR.

La Diputació de Barcelona ha organitzat aquest dijous un acte en línia adreçat als representants dels governs municipals de la província “per abordar reptes estructurals que la pandèmia ha agreujat, per atendre noves necessitats socials i garantir els drets i l’equitat territorial”. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha destacat que la missió de l’ens és “no deixar ningú enrere” i ha afegit que “sense benestar i inclusió social, l’economia no es recupera de veritat”. En el decurs de la jornada s’han donat a conèixer els resultats d’una enquesta realitzada per la Diputació entre els alcaldes de la província de Barcelona per saber les necessitats relacionades amb la gestió de la covid-19. Un 63% dels municipis van afirmar que el primer àmbit en què van centrar les actuacions en aquests mesos crítics va ser el de benestar i ciutadania. I que el primer repte que assenyalaven els governs locals era l’economia i el treball (en un 45% dels casos) i el benestar i la ciutadania (en un 29%).Davant d’aquesta situació, l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar destinarà al pressupost del 2021 un total de 23 MEUR per finançar serveis socials bàsics i altres programes socials dels municipis. Segons dades aportades per la Diputació, en aquests moments hi ha 4.300 noves persones grans usuàries de la línia 900 d’atenció telefònica creada durant el mes de març per atendre a persones no usuàries del servei de teleassistència. També s’han entregat 22.217 Targetes Moneder d’Impacte Social que donen cobertura a 77.000 persones. Durant l’any 2020 s’ha produït un increment de demanda de targetes respecte els anys anteriors d’un 151%.D’altra banda, s’han registrat 1.850 expedients nous del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH), oberts aquest 2020 fins a 30 d’octubre, pràcticament la mateixa xifra que tot el 2019. Al mateix temps, s’han destinat 11,3 MEUR als municipis de la província per fer front a despeses socials extraordinàries provocades per la pandèmia (despeses d’alimentació, d’allotjament de persones sense sostre i famílies vulnerables, lluita contra violència masclista i reforç dels serveis de SAD) entre març i desembre de 2020.Des de la Diputació també recorden que s’han destinat 6 MEUR al Pla de xoc per a la reactivació social dels municipis de la província de Barcelona. El programa recull quatre línies d’intervenció, centrades en els col·lectius més vulnerables i en el suport als ajuntaments com a motor de la recuperació social.