Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La Diputació de Barcelona atén gairebé un 80% més de casos per deutes en l’habitatge durant l’octubre

ACN Barcelona.-El Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) de la Diputació de Barcelona ha atès durant l’octubre un 79,7% més de casos que l’any passat. Concretament ha tramitat 354 […]

Avatar
Agències 04/12/2020

ACN Barcelona.-El Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) de la Diputació de Barcelona ha atès durant l’octubre un 79,7% més de casos que l’any passat. Concretament ha tramitat 354 expedients, 157 més que el 2019, de famílies amb dificultats per afrontar la hipoteca o el lloguer. Segons ha donat a conèixer aquest divendres la diputada de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, Lluïsa Moret, fins al 30 d’octubre aquest servei ha rebut 2.888 demandes de persones que volien evitar perdre casa seva, 152 més que tot el 2019. Això ha comportat 500 hores setmanals de serveis jurídics. El SIDH ha atès més de 10.566 famílies des de la seva posada en marxa el 2012. Des del novembre cobreix tota la demarcació de Barcelona amb 44 punts d’atenció.

El passat 16 de novembre es va posar en funcionament l’oficina d’atenció de Cornellà de Llobregat i es va donar per finalitzat el desplegament territorial d’aquest servei, que dona servei a 309 municipis. En roda de premsa, Moret ha considerat que “en un moment d’emergència social com l’actual” s’ha “consolidat un servei útil i de referència per als ajuntaments i per a la ciutadania, que respon a la multitud de demandes i necessitats que identifiquen els serveis socials d’atenció primària”.Un 40% de les famílies ateses (4.288) han estat derivades des de serveis socials del municipi, fet que suposa aproximadament el 40% dels casos. Del total d’intermediacions realitzades pel servei, un 52,76% dels casos han finalitzat amb acord favorable per l’usuari. A més, destaca que la majoria de casos per deutes en l’habitatge gestionats durant la pandèmia han estat per dificultats a l’hora de pagar lloguers.Segons un comunicat de la diputació, “el paper del SIDH ha estat clau durant la pandèmia, incorporant l’atenció temporal a les persones que reclamin moratòries en el pagament de les quotes hipotecàries o de les rendes de lloguer”.Pel diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, “el problema de l’habitatge és estructural” i “ara que l’estructura territorial està completa”, cal “continuar excel·lint en la matèria, sobretot, anticipant-nos a la problemàtica”.A les oficines del SIDH les persones reben l’assessorament d’un advocat i són informades de les possibles sortides per fer front al pagament hipotecari o deute del lloguer. Posteriorment, si és necessari, s’intervé davant els bancs a través del servei d’Ofideute de la Generalitat de Catalunya.Al llarg d’aquests vuit anys la Diputació de Barcelona ha destinat 8.066.486 euros al SIDH. Pel 2021, el pressupost és d’1.900.000 euros.