Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La Diputació de Barcelona aprova un pla de xoc per a la reactivació social dels municipis de 6 MEUR

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona ha aprovat un programa de xoc per a la reactivació social dels municipis de la demarcació dotat amb 6 MEUR. Amb aquesta nova aportació, l’ens […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona ha aprovat un programa de xoc per a la reactivació social dels municipis de la demarcació dotat amb 6 MEUR. Amb aquesta nova aportació, l’ens ha destinat en els últims mesos un total de 31 MEUR a polítiques socials, segons ha explicat la diputada de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, Lluïsa Moret. Del nou programa de 6 MEUR, 2,13 es destinaran a un reforç de plantilles professionals dels serveis socials bàsics, ja que s’ha constatat que als municipis hi ha una sobresaturació d’aquests serveis i una sobrecàrrega per als professionals que els integren per l’augment de necessitats socials derivades de la crisi de la covid-19.

A més, es destinaran 1,84 MEUR per donar suport als ajuntaments per a l’atenció a infants i adolescents en situacions de vulnerabilitat. Un milió més es destinarà a un fons de prestació per a la contractació de professionals per a la intervenció social i comunitària, i també es destinaran recursos per reforçar els serveis municipals d’atenció a les dones víctimes de les violències masclistes, ja que durant el confinament i l’estat d’alarma s’han detectat un increment de trucades.