Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La Diada Pau Casals-Barcelona torna al Palau amb un concert de Gautier Capuçon i Frank Braley

ACN Barcelona.-La Fundació Pau Casals i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana han recuperat aquest dimarts el concert de la Diada Pau Casals-Barcelona, una cita que es va […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Barcelona.-La Fundació Pau Casals i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana han recuperat aquest dimarts el concert de la Diada Pau Casals-Barcelona, una cita que es va cancel·lar l’any passat per la pandèmia. El recital ha anat a càrrec dels francesos Gautier Capuçon, violoncel·lista de renom, acompanyat de Frank Braley al piano, amb obres de Beethoven i Schumann entre d’altres. La Diada commemora des del 2015 el vincle històric de Pau Casals amb la ciutat de Barcelona. Abans del concert, Capuçon ha ofert aquesta una trobada amb joves violoncel·listes i melòmans. I la Diada s’allarga fins dissabte vinent, quan tindrà lloc el ja habitual concert popular, enguany al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb diverses formacions.

La Diada Pau Casals és una iniciativa per commemorar i celebrar el vincle històric i simbòlic de Pau Casals amb la ciutat de Barcelona. Se celebra des de l’any 2015, sempre al voltant del 15 de juny, que és la data en que -l’any 1934- l’Ajuntament de Barcelona va nomenar fill adoptiu a Pau Casals, li va concedir la Medalla de la Ciutat i va posar el seu nom a l’avinguda situada al peu del Turó Park.Des del 2016, el Consistori va institucionalitzar aquesta diada. I a més del concert del Palau, com cada any els actes inclouen també un concert popular, que se celebra el proper dissabte a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Aquest anirà càrrec de l’Orquestra de Corda del CMMB amb la direcció de David Olmedo; l’Orquestra Xavier Montsalvatge de l’IEA Oriol Martorell, dirigida per Heriberto Fonseca; l’Orquestra VOZES, sota la direcció de Pablo González i un grup de 20 violoncel·listes format per professors i alumnes de conservatoris i escoles de música de Catalunya dirigits per Antoni Ros i coordinats pel violoncel·lista Peter Thiermann.Com a novetat d’enguany, el protagonista del concert d’aquesta nit al Palau, el violoncel·lista Gautier Capuçon, ha ofert prèviament la trobada ‘Parlem amb Gautier Capuçon’, dirigida a joves violoncel·listes i melòmans. Ja al vespre, Capuçon ha ofert un recital acompanyat pel pianista Frank Braley, amb un programa musical que incloïa Beethoven, Debussy, Schumann, Fauré, Dvorak i Paganini. La primera part del concert s’ha centrat en dues grans sonates: Capuçon i Braley han escollit la més lírica de les sonates de Beethoven, la tercera, i la Sonata de Debussy, que Casals va tocar molt en diverses ocasions per tot el món. A la segona part, Capuçon i Braley presenten ‘Fantasiestücke’ de Schumann, l’Elegia de Fauré, dues obres de Saint-Saëns, ‘Boscos silents’ de Dvorak i les Variacions de Paganini.