Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La despesa en aliments frescos a l’Estat l’any 2020 creix un 14% arran de la pandèmia

ACN Barcelona.-La despesa en aliments frescos al conjunt de l’Estat durant l’any 2020 va incrementar-se un 14% en termes interanuals arran de la pandèmia. En l’últim exercici, cada família es […]

Avatar
Agències 16/06/2021

ACN Barcelona.-La despesa en aliments frescos al conjunt de l’Estat durant l’any 2020 va incrementar-se un 14% en termes interanuals arran de la pandèmia. En l’últim exercici, cada família es va gastar una mitjana de 2.192 euros anuals en productes frescos, 260 euros més en comparació a l’any passat, tal com detalla l”Obsevatori de frescos’ publicat aquest dimecres per Aldi. Segons la cadena de supermercats, els aliments frescos van representar el 40% de la despesa total en alimentació de les famílies, un percentatge superior a l’exercici anterior. Amb les excepcions del pa fresc i els productes de xarcuteria, totes les categories de productes van registrar un augment pel que fa al consum.

Els aliments estrella van ser la fruita i la verdura, que van concentrar un terç de la despesa en frescos durant l’any 2020. També van experimentar un comportament positiu la carn i el peix, que acumulaven set anys consecutius a la baixa. Segons Aldi, la carn i el peix acostumen a consumir-se fora de casa, però les restriccions van provocar que aquests productes registressin un repunt dins la llar.Per altra banda, l’estudi revela que els actes de compra de productes frescos es van reduir l’any 2020, un fet que també es deu a les restriccions. En incrementar-se la despesa, però, el tiquet mitjà es va incrementar 10,7 euros de mitjana.Per grups d’edat, el col·lectiu de persones major de 50 anys és el que més producte fresc consumeix. En concret, aquest grup d’edat consumeix aliments frescos en sis de cada deu ocasions, mentre que representa el 69% de la despesa total en productes frescos al conjunt de l’Estat.