Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

La desactivació d’una mina a Montjoi de Roses obliga a tallar els accessos a les cales de la zona

ACN Roses – El dispositiu per desactivar una mina a Cala Montjoi de Roses (Alt Empordà) ha obligat a tallar durant unes hores els accessos a les cales de la […]

Agències 15/09/2022

ACN Roses – El dispositiu per desactivar una mina a Cala Montjoi de Roses (Alt Empordà) ha obligat a tallar durant unes hores els accessos a les cales de la zona. Des de mig matí, s’ha prohibit el bany des de cala Murtra fins a la Pelosa, s’ha tallat el camí de ronda i s’ha restringit l’accés per carretera des de Punta Falconera permetent només el pas a veïns i negocis de la zona. Tal i com ha avançat Diari de Girona, l’avís el va donar una persona aquest diumenge i el mateix dia efectius del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil s’hi van desplaçar per fer les comprovacions.

Després de verificar la trobada, es van activar els artificiers de la Unitat de Bussejadors de Mesures contra Mines (UBMCM) de l’Armada es van desplaçar a la zona des de Cartagena. Cap a quarts de cinc s’ha donat la mina per desactivada i s’ha aixecat dispositiu reobrint la circulació a la zona.

Aquesta no es la primera troballa que es va la zona. La darrera es va localitzar el mes de juny de l’any passat. En aquella ocasió, es tractava d’una mina de la Segona Guerra Mundial de 160 kg. Els artificiers van aconseguir detonar-la després d’un llarg dispositiu de gairebé set hores.