Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

La demarcació de Tarragona acollirà sis refugiats sirians desplaçats pel terratrèmol del febrer

ACN Barcelona – El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions derivarà a la província de Tarragona sis dels 89 refugiats sirians que han arribat a l’estat espanyol arran del terratrèmol […]

Agències 04/03/2023

ACN Barcelona – El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions derivarà a la província de Tarragona sis dels 89 refugiats sirians que han arribat a l’estat espanyol arran del terratrèmol que el mes passat va sacsejar tant el seu país com Turquia. Concretament, s’allotjaran en centres de la Fundació APIP-ACAM a la demarcació que pertanyen al sistema estatal d’acollida. Segons ha informat aquest dissabte el govern espanyol, la resta de refugiats aniran a les províncies d’Àlava, Astúries, Guadalajara, Màlaga, Pontevedra, Sevilla, Sòria,  València, Valladolid i Saragossa. En total, són 47 homes i 42 dones de 16 unitats familiars.

La Moncloa va aprovar el 21 de febrer un pla de reassentament de refugiats per donar resposta a la crida internacional que l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) havia fet arran del sisme a Turquia i Síria, que va deixar més de 50.000 morts. Aquest mateix dissabte ha arribat a Torrejón de Ardoz, a la província de Madrid, aquest grup de persones, en què hi ha cinc famílies monoparentals integrades per una sola mare amb menors a càrrec. De fet, 43 dels refugiats són menors d’edat i 18 tenen menys de 10 anys.