Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La demanda d’energia elèctrica a Catalunya torna a créixer després de quatre setmanes a la baixa

ACN Barcelona.-La demanda d’energia elèctrica a Catalunya torna a repuntar després que el govern espanyol decretés la fi del confinament total a l’Estat. Segons dades facilitades per Endesa –la companyia […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-La demanda d’energia elèctrica a Catalunya torna a repuntar després que el govern espanyol decretés la fi del confinament total a l’Estat. Segons dades facilitades per Endesa –la companyia que controla el 95% de la xarxa al territori català- el consum d’energia elèctrica a les onze del matí d’aquest dimarts ha sigut un 4,9% superior respecte al passat dimarts 7 d’abril. Així, el retorn a l’activitat laboral de certs sectors ha posat punt final a quatre setmanes consecutives de descensos en la demanda. Malgrat tot, les últimes xifres disten de les registrades abans que es decretés l’estat d’alarma. En comparació amb el dimarts 3 de març, el consum d’energia elèctrica a Catalunya és un 26,7% inferior.

Al conjunt de la Península Ibèrica, el creixement en el consum d’energia elèctrica ha sigut més accentuat. Segons dades de Red Eléctrica, la demanda d’aquest dimarts a les onze del matí ha sigut un 7,2% més alta que la setmana passada. Malgrat tot, la demanda és encara un 23,93% inferior a la registrada abans que es decretés l’estat d’alarma.