Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La demanda d’energia elèctrica a Catalunya canvia de tendència i cau un 1,7% aquest dimarts

ACN Barcelona.-La demanda d’energia elèctrica a Catalunya torna a caure després de dues setmanes a l’alça. El consum d’electricitat a les onze del matí d’aquest dimarts ha sigut de 4.787 […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Barcelona.-La demanda d’energia elèctrica a Catalunya torna a caure després de dues setmanes a l’alça. El consum d’electricitat a les onze del matí d’aquest dimarts ha sigut de 4.787 MWh, un 1,7% menys respecte al mateix dia de la setmana passada, segons dades facilitades per Endesa –la companyia que controla el 95% de la xarxa al territori-. Tot i que la majoria de regions sanitàries de Catalunya ja es troben en la fase 1, des de l’empresa assenyalen que les àrees on la demanda és més elevada –Barcelona i les àrees metropolitanes nord i sud- encara continuen en una fase 0 avançada, fet que ha evitat un increment desmesurat en el consum d’electricitat. Per altra banda, la demanda actual és un 25,5% inferior respecte als dies previs a l’estat d’alarma.

Al conjunt de la península Ibèrica –exceptuant Portugal- la variació en el consum ha exhibit el mateix comportament. Segons dades de Red Eléctrica, la demanda a les onze del matí d’aquest dimarts ha sigut de 27.248 MWh, un 2,8% menys respecte al mateix dia de la setmana passada. En comparació al dimarts 3 de març –una setmana abans que es decretés l’estat d’alarma- el consum actual és un 21,3% més baix.